Versió per a imprimir

El Premi Escalante 2020 estimula la dramatúrgia infantil

  • Esta sisena edició ja està publicada, encara que el termini de recepció de les obres queda flexibilitzat per la situació de l’estat d’alarma
  • La diputada Glòria Tello afirma que “un premi com l’Escalante, pot servir d’estímul i d’esperança per al sector del teatre”
  • “El premi pot oxigenar el nostre confinament”, indica Gabi Ochoa, programador provisional de l’Escalante
Imagen
23/04/2020

Per sisè any consecutiu l’Escalante Centre Teatral que depèn de Diputació de València, llança de nou el Premi de Teatre Infantil Escalante 2020. El Premi va començar el seu camí l’any 2015 i durant els últims anys ha donat suport a la dramatúrgia infantil en valencià.

 

El Teatre Escalante de València ha sigut un puntal en la producció de teatre infantil, amb una dilatada projecció en el temps que li ha permés guanyar nombrosos premis i reconeixements. L’Escalante és un projecte que ha possibilitat que milers de xiquets i xiquetes tinguen en el teatre un referent de valors i que esdevinga una eina educativa de primer ordre per a les escoles.

 

En paraules de la diputada Glòria Tello, responsable de les programacions de teatre de la Diputació, “confiem que la convocatòria tinga molt bona acollida. En moments tan durs per al sector del teatre, un premi com l’Escalante, pot servir d’estímul i d’esperança perquè la producció de dramatúrgia infantil no quede arraconada per la crisi que ens avancen”.

 

Per a Gabi Ochoa, programador provisional de l’Escalante, el premi “pot oxigenar el confinament de molta gent amb capacitats creatives. Molta d’esta gent pot ara contribuir a fer més gran el teatre infantil en valencià”.

 

Les obres guardonades a les últims edicions han sigut: ‘El xiquet que volia una falda escocesa’ d’Adrián Novella (2017), ‘Cremallera’ de Sònia Alejo (2018) i ‘La xiqueta que volia arribar a la pau’ d’Adrián Novella (2019).

 

Les bases del nou Premi Escalante 2020 ja es poden consultar al web del Teatre Escalante (http://escalantecentreteatral.com) encara que de moment no s’han tancat els terminis de presentació de les obres, ja que el procediment administratiu queda supeditat a l’alçament de l’estat d’alarma.

Imatge tornar enrere