La Diputació de València i la Fundació Democràcia i Govern Local organitzen conjuntament la JORNADA MONOGRÀFICA SOBRE PROTECCIÓ DE DADES, que se celebrarà el proper dimecres  25 de setembre, en la sala d’actes d’ADEIT (pl. Mare de Déu de la Pau, 3 – València), de 9.15 a 14.30 hores, de la qual li adjuntem fullet informatiu.

En aquesta jornada s’abordaran diferents qüestions d’actualitat en la matèria, després de complir-se el primer any de la plena vigència del Reglament europeu de protecció de dades (RGPD) i la més recent Llei orgànica 3/2018, de protecció de dades de caràcter personal.

Durant la jornada es tractaran qüestions recents relacionades amb el binomi transparència–protecció de dades; la problemàtica que suscita la integració de la figura del delegat de protecció de dades en les entitats locals (EELL);  la polèmica suscitada per la possibilitat de creació de perfils ideològics pels partits polítics arreplegada en la Llei 3/2018, que ha portat a la declaració d’inconstitucionalitat del precepte citat; i la delimitació entre les figures del responsable, encarregat i coresponsable del tractament, com també les relacions entre ells. 

El Grup de Treball de Protecció de Dades, constituït al si de la Fundació Democràcia i Govern local, presentarà en primícia alguns instruments pràctics elaborats per aquest grup per a facilitar el compliment d’obligacions en matèria de protecció de dades per a la seua posada a disposició de les EELL, com ara models de registre d’activitats de tractament (RAT), llegendes i clàusules d’estil per a incloure en documents de tractament de dades, etc.

Finalment, la jornada inclourà l'entrega dels diplomes d’Especialista en protecció de dades als empleats i les empleades de les EELL que han superat amb èxit la 1a edició de l’itinerari #DivalData.

Per a inscriure’s i portar-ne el seguiment, entre en  TELETRAMITACIÓ   fins al dia 18 de setembre (inclusivament).

Imagen volver atrás