Versió per a imprimir

Amelia Valcárcel demana una reforma de la Constitució perquè les dones ocupen el seu lloc en la societat

  • La filòsofa i padrina del Feminari ha apostat per una reforma constitucional en la qual el feminisme tinga un paper fonamental
  • “No es poden pacificar segons quins extrems de la nostra convivència sense al·ludir almenys a la reforma de la Carta Magna”
Imagen
04/06/2018

La inauguració de la tercera edició del Feminari de la Diputació de València va ser a càrrec de la filòsofa Amelia Valcárcel, padrina un any més de l'esdeveniment insígnia de l'àrea d'Igualtat. En la seua presentació, Valcárcel va apostar per una reforma constitucional en clau feminista com a solució necessària en una realitat democràtica com l'espanyola, perquè “les dones ocupen el seu lloc en la societat”.

 

“No es poden pacificar segons quins extrems de la nostra convivència sense al·ludir almenys a la reforma del text constitucional”, ha afirmat la filòsofa en referència al nou panorama polític nacional. Valcárcel ha posat l'accent que han passat “suficients anys” com perquè es plantege una reforma de la Carta Magna en la qual tinguen cabuda els assumptes que importen a les dones d'aquest país, com la paritat.

 

En un auditori abarrotat, Valcárcel va fer referència a algunes de les últimes sentències controvertides en matèria de violència masclista, respecte a les quals va instar al poder legislatiu a ser “molt més clar i decidit”. “No podem tenir una legislació com l'actual”, ha afegit la catedràtica de la UNED.

 

La Intervenció va donar pas a la primera taula de debat sobre la ‘Importància de nomenar’, moderada per Dèlia Amorós amb Sandra Barneda i Eulàlia Lledó com a ponents.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet