Versió per a imprimir

Berto Jaramillo: “Els mitjans de comunicació són clau per a la participació ciutadana”

  • La delegació de Transparència i Govern Obert organitza una sèrie de debats sobre periodisme i participació ciutadana, que ahir començaren sota el tema: ‘Té límits la participació?’
  • En la pròxima cita, que se celebrarà el 29 de juny, els periodistes Ximo Ferrandis i Pascual Serrano debatran sobre els mitjans de comunicació com a agent de canvi
Imagen
16/06/2017

Més enllà dels processos electorals, un dels propòsits de la Diputació de València és involucrar als valencians en la presa de decisions. A través de la delegació de Transparència, liderada pel diputat Roberto Jaramillo, la Corporació provincial ha organitzat una sèrie de debats sobre periodisme i participació ciutadana, que ahir començaren sota el tema: ‘Té límits la participació?’.

 

Carlos Sánchez Almeida, membre fundador del Bufet Almeida i de la Plataforma en Defensa de la Llibertat d'Informació, i Laura Ballester, redactora de tribunals del periòdic Levante-EMV, van protagonitzar la primera taula redona, organitzada en el Col·legi Major Rector Peset amb el suport de la Unió de Periodistes Valencians. Els ponents van discutir sobre la capacitat movilizadora dels ciutadans a través de les xarxes socials, les limitacions que es troba el gremi de periodistes per a informar lliurement i les qüestions legals de l'anomenada ‘Llei Mordassa’, entre uns altres.

 

“Els mitjans de comunicació i les xarxes socials són un espai fonamental per a la implicació dels valencians en la presa de decisions”, ha assenyalat Jaramillo. El diputat de Transparència i Govern Obert ha celebrat la creació de les taules redones com a transferència de coneixements, “perquè des de les institucions volem donar veu a tots els sectors socials i fomentar una veu plural”.

 

El públic com a ‘tercer membre’

 

El contingut de les xarrades es planteja com un format obert, en el qual el públic assistent constitueix el ‘tercer membre’ de la taula. Un dels intervinents va ser el periodista i escriptor Ximo Ferrandis, un dels ponents de la pròxima taula redona que tindrà lloc el 29 de juny.

 

Juntament amb Pascual Serrano, autor d'obres com La premsa ha mort, els ponents debatran sobre els mitjans de comunicació com a intermediari entre l'opinió pública i els poders polítics.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet