Versió per a imprimir

Bombers del Consorci fan pràctiques d'abandó d'helicòpter submergit

  • El curs de formació, dirigit a l'equip de rescat del Consorci, ha tingut lloc en les instaŀlacions esportives de Xeraco
  • Josep Bort, diputat: «És imprescindible formar els nostres professionals perquè puguen tractar i socórrer les víctimes en les condicions millors i més segures»
DSC00389_0.JPG
16/12/2015

Durant el 2015, el Consorci Provincial de Bombers de València ha fet quinze serveis de rescat en helicòpter en les comarques de la província. Per a conéixer i millorar les tècniques de salvaments en situacions de risc, el Consorci ha organitzat el Curs d'Abandó d'Helicòpter Submergit (HUET, Helicopter Underwater Escape Training), que ha tingut lloc en el Centre Polivalent de Xeraco i va dirigit als bombers del Consorci especialitzats en treballs de rescat.


Durant el matí d'avui, els onze integrants de l'equip han posat en pràctica les tècniques d'evacuació en cas que l'aeronau impacte en l'aigua. «L'objectiu és que els professionals sàpien apanyar-se en situacions extremes i tinguen un coneixement previ i un protocol de supervivència per a aquests casos» —afirma Xavier Calabuig, oficial del Consorci i coordinador de l'equip d'operacions de rescat en helicòpter.


El president delegat del Consorci Provincial i diputat de Medi ambient, Josep Bort, ha destacat la importància de fer activitats d'aquest tipus, «perquè parlem de situacions de risc en què està en joc la vida de moltes persones».


«És imprescindible formar els nostres professionals perquè puguen tractar i socórrer les víctimes en les condicions millors i més segures. Es tracta d'una inversió que ha de potenciar-se» —ha afegit Bort.


Per a l'alcalde de Xeraco, Francesc Serralta, «és satisfactori coŀlaborar amb el Consorci de Bombers en aquest tipus d'actuacions, en les quals es posen en pràctica situacions límit».


Durant el matí de hui, els bombers han pogut conéixer les característiques pròpies i les eines de l'helicòpter de rescat, que ha aterrat en el camp de futbol de les instaŀlacions esportives.


El plat fort del curs ha tingut lloc en la piscina coberta, on els bombers han posat en pràctica amb els instructors el procediment d'actuació que havien aprés en les classes teòriques.


Aquesta jornada s'emmarca dins del curs de formació que va començar amb unes sessions teòriques sobre operacions en helicòpter en el Centre d'Emergències de l'Eliana i amb unes actuacions pràctiques en la base d'Enguera.

Josep Bort
Josep Bort
Xavi Calabuig
Xavi Calabuig
Francesc Serralta
Francesc Serralta
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet