Versió per a imprimir

Comença la temporada de la tomaca del Perelló amb una producció que arriba als 450.000 kg

  • El restaurant La Tertúlia, de Sueca, s’ha adjudicat el primer lot de tomaca del Perelló de la campanya 2013 per 680 euros
  • El diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán, ha assistit este matí a la subhasta
El president de la cooperativa, Villegas; el diputat de Turisme, Sanjuán; el gua
09/05/2013

 

L’Ajuntament del Perelló i la Cooperativa Unió Protectora del Perelló han subhastat este matí el primer lot seleccionat de les millors tomaques del Perelló per a iniciar la campanya 2013.

 

El restaurant La Tertúlia, de Sueca, s’ha adjudicat el lot per un import total de 680 €, quantitat destinada a la ONG Càritas Diocesana amb la finalitat de coŀlaborar i recolzar la labor social.


A l’acte han assistit el diputat de Turisme, Ernesto Sanjuán; l’alcalde del Perelló, José Miguel Fos; la directora general d’Agricultura, Marta Valsangiacomo, i el president de la cooperativa, Vicente Villegas.

 

Sanjuán ha donat l’enhorabona a l’Ajuntament del Perelló per la seua labor i esforç «en cultivar un producte de tanta qualitat com és la tomaca El Perelló, augmentar la seua producció i promocionar-lo».

 

«L’Ajuntament del Perelló ha sabut unificar els criteris per a promocionar la tomaca com el seu producte estrela a través d’esta i altres iniciatives que des del Patronat Provincial de Turisme promocionem per a activar l’economia local», ha afegit Sanjuán.

 

Segons Sanjuán, «el Perelló és una de les destinacions turístiques principals de la província gràcies a la gastronomia basada en la tomaca, la platja i els servicis turístics de qualitat».

 

Per la seua banda, l’alcalde del Perelló, José Miguel Fos, ha assenyalat que «per primera vegada hem fet esta subhasta de la nostra tomaca, un producte genuïnament valencià, un producte natural i un producte d’un sabor exceŀlent sabor i una qualitat extraordinària, que cada vegada més el demanden els paladars més exigents».

 

A més, Fos ha anunciat la pròxima celebració de la Fira Comercial i Gastronòmica Tomaca del Perelló, «que se celebrarà del 31 de maig al 2 de juny, per a promocionar i donar a conéixer més, si és possible, el nostre producte autòcton més famós».

 

El Patronat Provincial de Turisme València, Terra i Mar patrocinarà este certamen turístic.


La millor tomaca del món

Esta temporada 2013 s’han produït 450.000 kg de tomaca valenciana del Perelló, el doble que en la campanya anterior, que estan disponibles en els mercats de la província de València principalment.

 

Esta classe de tomaques té una textura i un sabor diferent de les altres tomaques que no es planten en el Perelló per la manera de cultiu peculiar.

 

La tomaca del Perelló és un producte d’una qualitat extraordinària pel seu cultiu sobre un sistema dunar d’arena de platja, tractat amb abonament orgànic i natural i regat amb aigua de l’Albufera.

Declaracions de Sanjuán
Declaracions de Sanjuán
Declaracions de Fos
Declaracions de Fos
Comença la temporada de la tomata del Perelló amb una producció que arriba als 450.000 kg
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet