Versió per a imprimir

Cullera obri el seu anell verd i elimina el punt negre dels Colls amb ajuda de la Diputació

  • El president, Jorge Rodríguez, ha recorregut les vies que comuniquen el municipi amb el Faro, renovades en dos fases amb una inversió global de més de 200.000 euros de la corporació provincial
  • El nou anell verd facilita la mobilitat per la muntanya i connecta el carril bici de Cullera amb la nova via ciclopeatonal que arriba fins al Faro i el carril bici habilitat en la CV-502
Imagen
13/06/2018

El nou anell verd de Cullera és ja una realitat. El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, l’ha recorregut aquest dimecres al costat de l'alcalde, Jordi Mayor, i el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, comprovant la magnitud d'un projecte en el qual la corporació provincial ha invertit més de 200.000 euros i que ha servit per a “eliminar un punt negre en la carretera dels Colls i facilitar la mobilitat per la muntanya de Cullera”.

 

Així ho ha explicat l'alcalde, Jordi Mayor, que ha agraït als responsables de la Diputació aquesta i altres inversions en el seu municipi, on s'han duplicat les ajudes provincials durant la present legislatura. El president de la Diputació, per la seua banda, ha destacat “la responsabilitat que demostren els alcaldes i alcaldesses destinant aquestes ajudes a actuacions que milloren la qualitat de vida de les seues veïnes i veïns i, com en aquest cas, reforcen a més la seguretat vial”.

 

El nou anell verd de Cullera s'ha executat en dos fases o projectes que han comptat amb la implicació de la corporació que presideix Rodríguez. La primera d'elles va ser coordinada per l'àrea de Carreteres que dirigeix Pablo Seguí i es va dur a terme amb una aportació de 150.000 euros de la Diputació, completada amb 40.000 euros de l'ajuntament. En aquesta fase es va actuar sobre la CV-502, la via d'accés als Colls.

 

El diputat de Carreteres explica l'obra: “Teníem un punt negre en aquesta via, que era de doble sentit i amb diverses interseccions. El que vam proposar a l'ajuntament és cedir-los la part de la via que està en el terme municipal eliminant les corbes i creus perillosos, deixant una carretera d'un sol sentit, amb dos rotondes que senyalitzen l'accés als colls, un carril bici en paral·lel i una vorera per a vianants, amb el que es millora la seguretat de tots els usuaris”.

 

El camí al Faro

 

La segona part del projecte, en la qual s'han invertit més de 100.000 euros, ha sigut la construcció de l'anell verd, que discorre a través del camí del primer coll i enllaça amb l'actual carril bici de la carretera del Faro, amb el que Cullera compta ara amb més de 4 quilòmetres d'ús exclusiu per a bicicletes i vianants. El ferm d'aquesta via secundària, molt utilitzada pels veïns i veïnes del municipi, discorre entre la Bassa de Sant Llorenç i la muntanya i presentava molt mal estat, la qual cosa s'ha millorat amb l'adequació dels marges, el reasfaltat i la creació d'una via ciclopeatonal de 2,5 quilòmetres.

 

Jordi Mayor ha insistit en la “reivindicació històrica de veïns i veïnes a la qual hui donem resposta amb aquesta inversió que ha acabat amb dos encreuaments perillosos, sobretot el de la Font del Gegant. A més s'ha aconseguit eliminar el doble sentit de la circulació, permetent també la connexió amb l'anell verd i eixe itinerari que ara ens permet també gaudir de la Bassa de Sant Llorenç amb major accessibilitat”.

 

En la mateixa línia s'ha expressat Jorge Rodríguez en la seua visita als Colls, on ha considerat que “aquest és un dia important per a Cullera, amb la posada en servei d'aquesta obra que millora la seguretat vial i atén als altres usuaris de les vies, com a vianants i ciclistes, amb els quals cal tenir una especial sensibilitat”.

 

Noves inversions

 

El president de la Diputació ha assenyalat que la corporació ha duplicat les ajudes a Cullera durant la present legislatura, “amb unes inversions d'1.970.000 euros entre 2016 i 2017, enfront dels 907.000 euros del període 2014-2015”. Rodríguez ha avançat a més les inversions previstes per al present exercici en el municipi de la Ribera Baixa, al voltant de 650.000 euros que inclouen 214.000 euros del pla de Serveis i Obres Municipals (SOM), 200.000 del Fons de Cooperació Municipal, 46.000 euros del Pla de Camins i 130.000 euros per a manteniment d'escoles i millora d'espais educatius, entre altres partides.

 

Amb les ajudes rebudes de la corporació provincial, que en finalitzar enguany s'acostaran als 3 milions d'euros, Cullera ha pogut executar obres com la reforma interior de la residència d'ancians, la millora de l'accessibilitat del Pont de Pedra, la reurbanització de diversos carrers o el condicionament del saló d'actes de la Casa de la Cultura.

 

Jorge Rodríguez i Jordi Mayor han visitat també les dependències del carrer Sueca en les quals se situarà la nova Central de Policia de Cullera, un ambiciós projecte en el qual també s'ha implicat la Diputació amb una aportació de 300.000 euros.

Cullera obri el seu anell verd i elimina el punt negre dels Colls amb ajuda de la Diputació
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet