Versió per a imprimir

El 43é Certamen de Bandes de la Diputació s’inaugura amb la victòria de la Unió Musical d’Algímia d’Alfara en la Secció Quarta

  • El jurat del Certamen de Bandes de la Diputació ha decidit atorgar el primer premi de la Secció Quarta, amb menció d’honor, a la Unió Musical d’Algímia d’Alfara, dirigida per Xesco Guillem
  • La Sociedad Artística y Cultural Unión Musical de Benetússer, dirigida per Isidro Joaquín Martínez, ha guanyat, també, el primer premi de la secció
  • El segon premi de la Secció Quarta ha estat per l’Agrupació Musical Jove de Manuel, dirigida per Vicent Sanchis
Imagen
18/05/2019

El 43é Certamen de Bandes de Música de la Diputació de València ha estat inaugurat amb les actuacions de les societats musicals que participaven en la Secció Quarta de la competició. El jurat del certamen ha atorgat el primer premi de la categoria, amb menció d’honor, a la Unió Musical Algímia d’Alfara, sota la direcció de Xesco Guillem i Escobar. També ha obtingut un primer premi la Sociedad Artística y Cultural Unión Musical de Benetússer, dirigida per Isidro Joaquín Martínez Saiz; mentre que el segon premi ha estat per a l’Agrupació Musical Jove de Manuel i el seu director Vicent Sanchis Martínez.

 

La Unió Musical d’Algímia d’Alfara ha sigut l’encarregada de tancar les actuacions de la Secció Quarta amb la interpretació del pasdoble María Moliner, de Vicente Ortiz Gimeno, i l’obra Lake of the Moon, de Kevin Houben, a banda de l’obra obligatòria de la secció, Sait, de Rafael Giner Estruch. La seua actuació damunt l’escenari del Palau de la Música de València els ha fet guanyar el primer premi, amb menció d’honor, de la secció. La Unió Musical d’Algímia d’Alfara, dirigida en l’actualitat per Xesco Guillem, data de 1911. Actualment, la societat compta amb 50 alumnes que cobreixen les especialitats instrumentals de piano, fusta, metall i percussió. La major part dels veïns i veïnes de la localitat han passat, en algun moment de les seues vides, per la banda.

 

Per la seua banda, la Sociedad Artística y Cultural Unión Musical de Benetússer, amb Isidro Joaquín Martínez Saiz al cap, ha destacat amb la interpretació del pasdoble SACUMB 40 anys fent música, de Esteban Peris Aviñó, i l’obra Fourth Suite for Band (City of music), d’Alfred Reed, a més de la peça obligada de la categoria, gràcies a les quals ha guanyat, ex aequo, el primer premi de la Secció Quarta. La Sociedad Artística y Cultural Unión Musical de Benetússer, creada l’any 1979, està formada, actualment, per 50 músics i músiques, 70 alumnes i 300 socis i sòcies. L’any 1991 ja van guanyar el primer premi del Certamen de Bandes de la Diputació i el tercer premi en l’edició de 2001.

 

L’Agrupació Musical Jove de Manuel ha sigut la primera en pujar a l’escenari del Palau, on han interpretat el pasdoble Panorama, de Godofredo Garrigues, i l’obra La Fortaleza, de David Penadés Fasanar. A més, s’han fet càrrec de la interpretació de l’obra obligada de la Secció Quarta. Els joves músics i músiques de Manuel s’han alçat amb el segon premi. L’Agrupació Musical Jove de Manuel, constituïda en l’any 2004, està formada per 45 músics d’edats compreses entre els 9 i els 18 anys, i dirigida per Vicent Sanchis Martínez, un exalumne de la banda.

 

El Certamen de Bandes de la Diputació de València continuarà aquesta vesprada, a partir de les 17.00 hores, amb la Secció Segona, per a societats musicals de fins a 70 músics i músiques, en la qual participaran la Unió Musical Santa Cecília de Canals, l’Associació Cultural Tot per la Música d’Ontinyent i el Centro Instructivo Musical Santa Cecilia de Yátova. També actuarà, com a banda convidada, la Societat Musical del País Valencià a Barcelona, més coneguda com La Valenciana. I en la jornada del diumenge, 19 de maig, començarà amb la Secció Primera i continuarà amb l’Especial i la Tercera, on més bandes de música participen. Es podrà seguir el directe a través del següent enllaç.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet