Versió per a imprimir

El Magnànim convoca els premis València i València Nova de 2019, ampliat a 35 anys

  • Fins al 30 d'abril es podran presentar originals a les modalitats d'assaig, narrativa, poesia i novel·la gràfica
Imagen
11/03/2019

Ja està obert el termini de presentació als premis València i València Nova de 2019 que convoca la Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació. La convocatòria fou publicada al Butlletí Oficial de la Província de València el passat 8 de març i estableix com a data límit de presentació d'originals el 30 d'abril de 2019, a través de la pàgina web de la institució https://www.alfonselmagnanim.net. Enguany els cartells anunciadors del premi són obra del dissenyador gràfic Manuel Serra Sáez.

 

Els premis València mantenen les modalitats de narrativa en valencià i en castellà, poesia en valencià i castellà i consoliden la modalitat d'assaig (novetat de 2016) i novel·la gràfica (novetat de 2018). Com a novetat d’enguany les modalitats d'assaig, narrativa i poesia de València Nova s’amplien de 30 a 35 anys (inclusiu). El premi de novel·la gràfica, a diferència de la resta, pot ser d'autoria col·lectiva i s'atorga a un projecte del qual s'ha de presentar un guió i un mínim de 16 pàgines acabades. De fet, per a mitjans del mes de març està prevista l’eixida de l'obra Dues monedes, de Núria Tamarit, guanyadora del Premi València de 2018.

 

La concessió dels guardons comporta la publicació de l’obra, un quadro original de l’artista Manuel Boix i un premi en metàl·lic de 12.000€ en les modalitats de narrativa i assaig, de 7.500€ en les de poesia i de 8.000€ en la de novel·la gràfica. Pel que fa a la categoria de València Nova, els premis, a més de la publicació de l’obra i l’obra de Boix, són de 5.000€ en narrativa i assaig i 3.000€ en poesia. El premi d’assaig serà publicat directament pel Magnànim, mentre que Bromera editarà els llibres en valencià (poesia i narrativa), Versátil ho farà amb els premis de narrativa en castellà, Hiperión s’ocuparà dels premis de poesia en castellà i finalment l'obra premiada en la modalitat de novel·la gràfica serà publicada per Andana.

 

Xavier Rius, diputat de Cultura, ha manifestat que la convocatòria «consolida els canvis realitzats en les últimes edicions, com ara la creació dels premis d'assaig i de novel·la gràfica, i reforça l'aposta pels premis per a joves ampliant l'edat límit per a participar fins als menors de 36 anys, amb l’objectiu de consolidar els premis a les persones que estan començant una trajectòria literària i assagística».

 

Els premis es fallaran en juny

 

Els premis València i València Nova mantindran en 2019 el calendari habitual, de manera que els diferents jurats, integrats per persones de reconegut prestigi en el món cultural i que canvien any rere any, es reuniran el 27 de juny per fallar els premis, que seran atorgats en una gala pública el mes d'octubre. En 2018 els premiats van ser Antoni Corominas (assaig), Joanjo Garcia (narrativa en valencià), Jordi Julià (poesia en valencià), Javier Velaza (poesia en castellà), Mònica Richart (narrativa jove en valencià), Estefanía Cabello (poesia jove en castellà) i l'esmentada Núria Tamarit (novel·la gràfica).

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet