Versió per a imprimir

El Museu Valencià d’Etnologia convoca el concurs fotogràfic ‘Wiki Loves Folk Especial Falles’

  • ‘Wiki Loves Folk Especial Falles’ és una iniciativa que pretén millorar la presència de la festa fallera a la Viquipèdia
  • Des de 2016, el Museu Valencià d’Etnologia col·labora amb els voluntaris i les voluntàries de la Viquipèdia per alliberar continguts i difondre la cultura tradicional valenciana a l’enciclopèdia en línia més consultada del món
Imagen
12/03/2019

Wiki Loves Folk’ és un concurs fotogràfic de festes populars, en l’àmbit de l’Estat espanyol, convocat per Wikimedia España. Des de 2016, el Museu Valencià d’Etnologia, amb la col·laboració d’Amical Wikimedia i l’Associació d’Estudis Fallers, organitza, dins d’aquesta convocatòria anual, un concurs especial al voltant de les Falles, amb l’objectiu principal d’ampliar els recursos fotogràfics existents en la Viquipèdia sobre la festa fallera.

 

El Museu Valencià d’Etnologia proposa als valencians i valencianes, i als visitants de qualsevol lloc del món, eixir al carrer, gaudir de la festa, fer moltes fotos i compartir-les en el repositori d’imatges de la Viquipèdia, conegut com a Wikimedia Commons. El període per a participar i pujar les fotografies comprén des del 20 de març fins al 30 d’abril de 2019. El sistema de pujada a la xarxa és molt fàcil i intuïtiu, però en cas de tindre qualsevol dubte, el personal de la Biblioteca del Museu d’Etnologia ofereix la seua ajuda per a poder pujar-les amb èxit.

 

Una vegada tancat el període de participació, un jurat triarà als guanyadors o guanyadores en les dues categories establertes: ‘Millor fotografia d’una falla’ i “Millor fotografia d’una activitat fallera’. Els premiats o premiades rebran dos lots de llibres formats per algunes de les publicacions més emblemàtiques del Museu Valencià d’Etnologia, com ara el catàleg de la mostra ‘Inventant la tradició: indumentària i identitat’. Així mateix, les fotografies participaran en el concurs ‘Wiki Loves Folks’ de Wikimedia España, amb la possibilitat de guanyar importants premis en forma de material fotogràfic.

 

Una micro-exposició per a motivar la participació

 

El hall del Museu Valencià d’Etnologia acollirà, a més, una mostra fotogràfica amb les imatges guanyadores de la convocatòria del passat any, junt amb altres fotografies seleccionades d’entre les més de 300 que es van alliberar en l’edició de 2018. Aquesta micro-exposició, que es podrà visitar fins al 31 de març de 2019, té com a objectiu difondre les imatges que participaren l’any passat, per tal de fomentar la participació i incrementar el nombre d’imatges falleres alliberades en l’enciclopèdia més consultada del món.

 

La convocatòria del ‘Wiki Loves Folk Especial Falles’ 2019 es pot consultar en la Viquipèdia.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet