Versió per a imprimir

El MuVIM ja és major d’edat

  • Símbol i motor transformador d'un entorn cultural únic a la ciutat, el MuVIM compleix hui díhuit anys
  • Des de la seua inauguració el 2 de juliol de 2001, més de 3 milions de visitants han confiat en aquesta aposta cultural de la Diputació de València
Imagen
08/07/2019

El Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), que depén de l'àrea de Cultura de la Diputació de València, celebra hui, 2 de juliol de 2019, la seua majoria d'edat. 18 anys que han convertit al MuVIM en autèntic motor transformador del seu entorn, amb activitats que transcendeixen més enllà de les parets de l'edifici dissenyat per l'arquitecte Guillermo Vázquez Consuegra.

 

El museu dirigit per Rafael Company ha anat construint una identitat que s'assenta en el propòsit de donar a conéixer les idees i valors que han fet possible el món modern i, això, amb una aposta museogràfica i comunicativa sorprenent en moltes ocasions. Un museu diferent que no vol deixar indiferent a ningú i que ha calat en la societat, ja que el museu és una referència ineludible en el panorama cultural de la ciutat, sent any rere any el més visitat de tots quants alberga la capital

 

«Aquesta singladura ha sigut possible per la confiança de centenars de milers de visitants, valencians i d'altres parts, però he de recordar hui que això no hauria sigut possible sense el treball continuat de les persones que formem part de la plantilla del MuVIM i de les quals al llarg d'aquests anys també ens han acompanyat» ha volgut destacar Rafael Company.

 

Més de tres milions de visitants s'han acostat en aquests anys a gaudir de propostes expositives tan diverses com “La modernitat Republicana”, "La Casa de Borbó: Ciència i Tècnica a l'Espanya Il·lustrada", l'obra de Toulouse-Lautrec i Ramón Casas, les il·lustracions de Paco Roca o el més recent cicle “Mare dels Desemparats”.

 

Però el MuVIM no són només exposicions temporals. La recuperació de la maqueta que recrea la València del plànol del Pare Tosca, així com l'exposició permanent “L'Aventura del pensament”, constitueixen dos dels majors reclams per a la ciutadania. Aquesta exposició, enterament dedicada a explicar aquelles idees que van canviar no solament el món, sinó també la nostra forma de viure i veure la vida, continua sent un dels pilars fonamentals del MuVIM.

 

Milers d'escolars, associacions i particulars reserven amb moltíssima antelació la possibilitat d'accedir a alguns de les seues visites. Són centres i col·lectius de totes les parts de València, Comunitat Valenciana, Espanya i altres païssos de la Unió Europea.

 

Un altre dels grans pilars del MuVIM és la seua gran oferta d'activitats. Tallers infantils, per a adults i per a grups amb necessitats específiques; conferències i taules redones; cicles de cinema; i els concerts de música clàssica, que s'han convertit en tot un referent fins al punt d'esgotar totes les entrades disponibles de cadascun dels esdeveniments en menys d'una hora.

 

També cal destacar la labor que el museu realitza en la defensa de la dona. El MuVIM dedica un espai en exclusiva i de forma permanent a les dones artistes: el Vitrall de l'Hall del museu dóna veu i exhibeix de forma continuada l'obra d'art d'una dona destacada, i aquesta instal·lació artística canvia dues vegades a l'any amb motiu del Dia de la Dona i el Dia Contra la Violència de Gènere.

 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet