Versió per a imprimir

El MuVIM mostra la versió més dolça de l'obra ‘cruel’ dels Grimm

  • La diputada de Cultura, Maria Jesús Puchalt, inaugura esta vesprada la coŀlecció d'iŀlustracions dels contes tradicionals en este museu de la Diputació
Gregori i Jiménez
13/12/2012

 

El Museu Valencià de la II·lustració i la Modernitat (MuVIM) acull a partir de hui la coŀlecció d'iŀlustracions dels contes populars dels germans Grimm fins al pròxim 13 de gener.

 

La roda de premsa celebrada este matí en este museu de la Diputació ha comptat amb la presència del director del MuVIM, Joan Gregori, i la comissària de l'exposició, Júlia Jiménez, que han presentat l'exposició d’estos germans alemanys al públic.

 

El repertori d'iŀlustracions dels Grimm tanca la programació del museu per a enguany. «Es tracta d'una exposició adient a les festes de Nadal que estem a punt de començar, en la qual es rememoren les tradicions infantils i els xiquets adopten el paper més important» —ha explicat Gregori.

 

Els Grimm, transcendentals per a la cultura popular, centren l'exposició en una recopilació d'essències i sentiments universalitzats lligats també a la particularitat del poble alemany del segle XVII.

 

Així mateix, Gregori ha afegit que «les múltiples versions adaptades dels contes dels Grimm s’han endolcit per a trobar en els xiquets el seu públic objectiu, ja que les obres originals són extremadament dures i cruels».

 

Per la seua banda, la comissària de l'exposició, Júlia Jiménez, ha destacat el «suport prestat per la Diputació de València en dur a terme esta meravellosa exposició, cosa que ha permés poder mostrar la cultura germànica que ha passat de generació en generació».

 

La diputada de cultura, Maria Jesús Puchalt, assistirà esta vesprada a les 20 h a l'acte d'inauguració de la coŀlecció de contes dels Grimm en el vestíbul del museu.

Declaracions de la comissària de l'exposició
Declaracions de la comissària de l'exposició
Roda de premsa sobre l'exposició dels germans Grimm
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet