Versió per a imprimir

El MuVIM obri dos noves exposicions centrades en les persones i els afectes

  • Les fotografies d’“Àsia i Àfrica, caleidoscopi de pobles”, de Raquel Abulaila, i les de “L’Havana del Flaco” estaran exposades fins al 24 de febrer
Ma Jesús Puchalt al costat de Joan Gregori, Abulaila i Veintimilla
23/01/2013

 

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modenitat (MuVIM) ha presentat este matí en roda de premsa dues exposicions fotogràfiques de Raquel Abulaila i de José García Poveda “El Flaco”, dedicades, l’una, a Àsia i Àfrica i, l’altra, a l’illa de Cuba, respectivament.

 

La presentació s’ha fet al saló d'actes del museu de la Diputació de València, ha estat presidida per la diputada de Cultura, María Jesús Puchalt, el director del MuVIM, Joan Gregori, i els dos comissaris d'ambdues exposicions, Manuel Veintimilla i Cristina Vives.

 

Puchalt ha destacat la “importància de les persones i el món dels afectes tan presents en ambdues col·leccions”.

 

D’altra banda, per a Gregori “ens trobem davant de dos exemples expositius semblants, amb una mirada personal que ens mostra la societat en les seues distintes vessants”.

 

“Àsia i Àfrica, caleidoscopi de pobles” és una col·lecció d'imatges que presenta la situació en què viuen els habitants d'ambdós continents. Raquel Abulaila, autora de l'obra i fotògrafa de la Diputació de València, mostra en les seues instantànies persones anònimes en la seua quotidianitat i societats tribals amb les seues particulars maneres de vida en entorns moltes vegades precaris.

 

Veintimilla, comissari de l'exposició, ha manifestat que l'obra “intenta reconéixer allò universal mitjançant dos tipus de discursos, l’un, general que exhibeix el sentit global de la mostra i, altre ,més parcial, que atén les visions i les preocupacions de l'artista”. “Raquel implica la seua mirada en cadascuna de les imatges i el seu interés s'articula a partir de testimoniatges gràfics, amb rostres que evidencien la riquesa i la vulnerabilitat de l’ésser humà a nivell global”.

 

L'Havana del Flaco

 

Per la seua banda, “L'Havana del Flaco” mostra un reportatge fotogràfic de la cultura havanera en el qual inclou informació documental per a descriure tot allò que es reflecteix en la imatge.

 

La mostra, tal com ha declarat Cristina Vives, comissària de la col·lecció fotogràfica, “està dividida en sis seccions segons els temes: Korda i El Che, la ciutat, la gent que va conèixer el Flaco, l'èxode, Fidel, la visita del Papa i el Rei i, finalment, el Malecón, el lloc en el qual sorgien totes les reflexions de l'artista, és el capítol que tanca la col·lecció”.

Declaracions de Raquel Abulaila
Declaracions de Raquel Abulaila
Declaracions d'El Flaco
Declaracions d'El Flaco
Vídeo roda de premsa exposicions MuVIM
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet