Versió per a imprimir

El MuVIM recupera les instantànies de la ‘històrica’ manifestació del 9 d’Octubre de 1977

  • La vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, assisteix a la inauguració d’aquesta mostra que recull una selecció de fotografies realitzades durant aquella diada pel col·lectiu «El Cameraman»
Imagen
02/10/2017

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó, assisteix aquest dimarts, 3 d’octubre, a la inauguració de la mostra 9 d’Octubre de 1977. Retrats d’una il·lusió, que el Museu Valencià de la Il·lustració i de la Modernitat (MuVIM), depenent de l’Àrea de Cultura, exhibirà al seu vestíbul fins el proper més de gener.

 

L’exposició s’integra d’una selecció de fotografies realitzades durant la celebració de la diada del 9 d'Octubre de 1977 pel col·lectiu «El Cameraman». Unes instantànies que posen de relleu les diferents opinions i creences existents en aquell moment entre la ciutadania valenciana, tot just durant el període de conformació de l’autogovern.

 

Per això mateix va resultar tan excepcional aquella manifestació que, ara fa 40 anys, va traure al carrer milers de valencians i valencianes que pensaven de manera radicalment diferent —sobre el nom i l'extensió del seu territori, sobre l'ensenya més adequada per a identificar-lo, sobre el caràcter i la filiació de la llengua que parlen— per tal de demanar una mateixa cosa tots plegats: l'Estatut d'Autonomia.

 

El MuVIM exposa ara, en el seu vestíbul, una selecció de fotografies realitzades aquella diada pel col·lectiu «El Cameraman»: els retrats d'una il·lusió compartida que va fer possible un major autogovern per a tots els valencians i les valencianes. 

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet