Versió per a imprimir

El nou Seminari GO! respon a les problemàtiques de la llei de transparència

  • La Diputació de València organitza un seminari en el que càrrecs polítics i empleats de l'administració debaten sobre el dret d'accés a la informació pública
  • L'administració local “és la que manca de més recursos i paradoxalment és la que està més prop dels ciutadans”, assenyala Zambrano
Imagen
29/05/2017

L'èmfasi de la Diputació per defensar el dret a la informació pública s'ha vist plasmat aquest matí durant un nou seminari sobre bon govern, organitzat per la delegació de Transparència que lidera Roberto Jaramillo.

 

Seminari GO! Transparència i dret d'accés a la informació pública. De la teoria a la pràctica. Així ha batejat la Corporació provincial el curs destinat a donar solució a les problemàtiques de la nova llei de transparència, així com compartir experiències amb professionals i animar el diàleg entre tècnics de l'administració pública.

 

Com a experts en la matèria han intervingut Esperanza Zambrano, subdirectora general de Reclamacions del Consell de Transparència i Bon Govern d'Espanya, i Ricard Martínez, director de la càtedra de Privacitat i Transformació Digital Microsoft-Universitat de València.

 

“Tot el que suposa una aposta en formació en transparència i govern obert és fonamental. Es tracta d'elements molt nous que requereixen d'una important inversió en la formació dels tècnics municipals”, ha assenyalat Martínez. Concretament, el seminari ha comptat amb la implicació de més de 130 treballadors de l'administració local amb funcions en transparència.

 

Solucions basades en casos pràctics

 

Transparència, accés a la informació pública, participació ciutadana i bon govern. Sobre aquestes qüestions s'ha basat la jornada formativa organitzada en el centre ADEIT, a més d'estudiar els límits establits en la Llei 19/2013 i la 2/2015 de la Comunitat Valenciana.

 

Aquest seminari ha sigut concebut per l'àrea que encapçala Roberto Jaramillo d'una manera eminentment pràctica, centrat en els càrrecs polítics i personal de les administracions locals. Els objectius principals són adquirir un coneixement detallat del tema i resoldre els dubtes sobre els seus límits i la seua aplicació pràctica, que en alguns casos resulta la més dificultosa. Per açò, els experts han donat respostes a com facilitar i garantir l'exercici d'aquest dret, així com conèixer els requisits davant una sol·licitud d'informació o casos reals basats en jurisprudència.

 

Per la seua banda, Zambrano ha felicitat a la Corporació provincial per organitzar una nova jornada sobre govern obert i fomentar el debat “entre els que es troben amb el problema dia a dia”. La subdirectora general de Reclamacions ha mostrat la seua satisfacció en participar en aquesta trobada enfocada en l'administració local que, en les seues paraules, “és la que manca de més recursos i paradoxalment és la que està més prop dels ciutadans”.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet