Versió per a imprimir

El Ple de la Diputació assumix deu noves delegacions locals per al cobrament de tributs

  • Els ajuntaments d’Ontinyent, Requena, Barx, Torrella i l’Alqueria de la Comtessa i cinc comunitats de regants de Turís, Picassent i Alcàsser confien en la corporació provincial la gestió dels seus impostos i taxes
24/01/2013

 

El Ple de la Diputació de València ha aprovat hui acceptar la delegació de funcions tributàries de deu ajuntaments i comunitats de regants de la província per a la gestió i el cobrament d’impostos i taxes locals.


Es tracta dels consistoris d’Ontinyent, Requena, Barx, Torrella i l’Alqueria de la Comtessa, a més de cinc comunitats de regants de Turís, Picassent i Alcàsser. Requena i Ontinyent han delegat la recaptació executiva dels tributs municipals en el Servici de Gestió Tributària (SGT) de la Diputació, mentres que Barx, Torrella i l’Alqueria de la Comtessa han ampliat la delegació de funcions que mantenen amb el servici provincial.

 

Així, el consistori de Barx ha delegat ara la gestió de l’Impost de Béns Immobles (IBI) al SGT. L’Ajuntament de Torrella, la gestió i recaptació de l’Impost sobre Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) i la recaptació de la taxa d’entrada i eixida de vehicles, edificis i solars.

 

L’Alqueria de la Comtessa, per la seua banda, ha ampliat la seua delegació tributària en la Diputació a la gestió i recaptació de l’IBI, l’Impost d’Activitats Econòmiques (IAE) i l’IVTM, així com la recaptació de la resta de tributs locals i la resta d’ingressos de dret públic.

 

La Diputació ha assumit, així mateix, la recaptació tributària executiva de les comunitats de regants de la séquia de Fondos i Horasa del municipi de Turís i de les entitats de reg del canal Xúquer-Túria (sectors IV, X i XI) de Picassent i Alcàsser.


El president de la corporació provincial, Alfonso Rus, ha volgut felicitar el diputat responsable de l’àrea de Gestió Tributària, José Manuel Haro, el seu cap del servici, Ricardo de Ángel, i tot el personal que l’integra per la «immillorable labor» que realitzen en tots els municipis que han confiat a la Diputació la gestió dels seus tributs. «S’està treballant fenomenalment i la recaptació obtinguda per als consistoris i entitats està sent un èxit, així com per a la Diputació mateixa», ha manifestat.

 

Un servici integral

Un total de 254 ajuntaments i entitats locals de la província deleguen actualment en la Diputació de València alguna funció relacionada amb la gestió tributària. Són majoritàriament ajuntaments, encara que també figuren mancomunitats, consorcis i comunitats de regants.

 

La Diputacióde València oferix una «atenció integral» en matèria tributària, tant en la gestió i recaptació com quant a la instal·lació de ferramentes informàtiques, amb l’objectiu d’optimitzar la tasca municipal i donar un millor servici als ciutadans.

La labor del SGT evita a les entitats locals una important despesa econòmica, de personal i de temps dedicat a estes tasques, així com la inversió necessària en la renovació periòdica dels mitjans informàtics que requerix la gestió i recaptació de tributs.

 

La delegació de funcions, a més, incrementa l’eficiència del cobrament de tributs, ja que l’àmbit competencial del SGT de la Diputació és provincial, mentres que el dels ajuntaments és estrictament municipal.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet