Versió per a imprimir

Els contes de les dones africanes arriben a la Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia de la mà d’Ana Griott

  • El pròxim 28 de març, a les 19.00 hores, Ana Griott presenta ‘Cuentan las mujeres en África: cuentos del Senegal, del Sáhara y de la gente albina de Mozambique’
  • Griott busca donar veu a aquells que no la tenen a través de la recopilació de diversos contes africans que es troben vinculats a projectes solidaris de diferents zones del continent
Imagen
26/03/2019

La Biblioteca del Museu Valencià d’Etnologia organitza un encontre amb l’escriptora i editora Ana Cristina Herreros, més coneguda com a Ana Griott, dins del cicle ‘En Veu Alta’. La conferència de presentació de ‘Cuentan las mujeres en África: cuentos del Senegal, del Sáhara y de la gente albina de Mozambique’ tindrà lloc el pròxim 28 de març, a les 19.00 hores, a la Sala Alfons el Magnànim del Centre Cultural La Beneficència. Herreros es convertirà en Ana Griott per a posar veu als contes de les dones africanes. Una oportunitat única per a escoltar les narracions africanes de la veu d’una de les millors narradores espanyoles.

 

Ana Griott, nom que adopta Ana Cristina Herreros quan narra i conta, ha obert, amb el seu projecte actual ‘Los libros de las Malas Compañías’, la col·lecció ‘Serie negra’, que pretén recopilar diversos contes africans que es troben vinculats a projectes solidaris de diferents zones del continent. L’últim títol d’aquesta sèrie, ‘Los cuentos del conejo y otros cuentos de la gente albina de Mozambique’, busca donar veu als qui no la tenen, a aquells que són considerats a Àfrica com fills de la lluna o les estrelles i, fins i tot, fantasmes. Van ser els mateixos xiquets i xiquetes albines els qui il·lustraren els 29 contes que formen el llibre amb cartó reutilitzat i molta pintura blanca.

 

Ana Cristina Herreros és investigadora de la tradició oral, escriptora i narradora. Va ser durant 25 anys editora de Siruela, on va dirigir la col·lecció ‘Cuentos Populares’ i va escriure títols tan destacats com ‘Cuentos Populares del Mediterráneo’, ‘Libro de los monstruos españoles’, ‘Libro de las brujas españolas’ o ‘Cuentos Populares de la Madre Muerte’.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet