Versió per a imprimir

Gaspar: ‘Cal canviar la Llei d'Estabilitat perquè les diputacions que compleixen puguen fer més’

  • El vicepresident 2º i diputat de l'àrea d'Hisenda de la Diputació de València ha defensat la seua postura en matèria pressupostària en el marc de la III Conferència de Presidents de Governs Provincials celebrada a Segòvia
  • Gaspar ha intervingut en la primera taula redona de la jornada, titulada ‘L'aportació del sector públic local al compliment dels paràmetres fiscals de la normativa d'estabilitat pressupostària’
Imagen
06/10/2017

Els presidents i vicepresidents provincials han reivindicat el paper de les diputacions i han demandat la flexibilització de la legislació per a poder “arribar a més” en el marc de la III Conferència de Presidents de Governs Provincials celebrada a Segòvia. En representació de la Diputació de València ha assistit el vicepresident 2º i diputat d'Hisenda, Toni Gaspar, el qual, en la seua intervenció, ha reclamat canviar la Llei Orgànica d'Estabilitat Pressupostària i Sostenibilitat Financera.

 

“Cal canviar la Llei d'Estabilitat perquè les diputacions que compleixen puguen fer més coses”, ha defensat davant la resta de representants provincials i davant el Secretari General de Coordinació Autonòmica i Local del Ministeri d'Hisenda i Funció Pública, Gabriel Hurtado. “Tenim excedents que queden ací i que no podem invertir perquè tenim les mans lligades per la Llei d'Estabilitat Pressupostària, una norma que va tenir el seu sentit en 2012 però que no pot quedar-se quieta, ha d'evolucionar”.

 

“En aquests moments hi ha molts recursos que estan a la disposició de les corporacions locals i de les diputacions que no es poden fer servir perquè arriben a la ciutadania. I açò és molt difícil d'explicar i d'entendre”, ha incidit el representant valencià. “A açò cal sumar-li la indefinició en el tema de les competències, una tasca pendent a pesar que hi ha una llei que les va deixar definides”.

 

Per a Gaspar, la qüestió de les competències “impròpies” que assumeixen les diputacions “és el cavall de batalla que es pateix dia a dia”, ja que el ciutadà “no entén de competències ni pressupostos, sinó de tenir cobertes les seues necessitats”. “Les lleis les entenc com a instruments que ens donem per a servir millor a la gent i per a millorar les coses. Per tant, si en aquest moment la Llei d'Estabilitat està llastrant que es puguen fer més coses, caldrà canviar-la. Per no esmentar que tractar igual a les entitats que compleixen que a les quals no compleixen és una cosa de poc sentit comú”, ha conclòs Toni Gaspar.

 

III Conferència de Presidents de Governs Provincials

 

La III Conferència de Presidents de Governs Provincials, la qual s'ha celebrat a Segòvia entre el dimecres 2 i el dijous 4 d'octubre, ha tingut com a objectiu abordar la problemàtica del finançament de l'administració local i provincial.

 

La trobada ha estat organitzada per la Diputació de Segòvia i la Fundación Democracia y Gobierno Local, i ha recollit el testimoni del celebrat fa un any a Badajoz, en el qual es va abordar el tema competencial. Va ser fa solament dos anys quan va tenir lloc la primera d'aquestes convocatòries, a Ourense, quan es va parlar de la Llei de Reforma de les Administracions Locals.

 

La conferència d'enguany ha conclòs amb una declaració conjunta en la qual els governs provincials han demanat que es flexibilitzen els paràmetres fiscals i en la qual han sol·licitat també la recuperació del finançament per als plans provincials de cooperació, a més de la demanda d'una correcta definició de competències, sempre acompanyades del seu corresponent finançament.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet