Versió per a imprimir

Isabel García: “Hem de ser capaços de trencar amb els estereotips clàssics del Gaming”

  • La Diputació presenta amb l’Associació Valenciana d’Esports Electrònics el Challenge Play for Women, el primer esdeveniment a Espanya que analitza la participació femenina en el sector dels videojocs
  • La cita tindrà lloc el pròxim 28 de desembre en el complex esportiu La Petxina de València
Imagen
21/12/2016

“Ens adonem que cada vegada vénen més xiques a jugar, una cosa molt gratificant en aquest sector, que les xiques ens anem fent de notar i que es veja que també estem ací”. Són declaracions de Sheila Prats, propietària de Ramboot Gaming Center i Ramboot Club, qui a més dirigeix un club professional que competeix a nivell nacional i internacional. Com ella, moltes altres dones s'han sumat al món del Gaming, un sector el dels videojocs que no para de créixer, però en paraules de la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, està “fortament masculinitzat”.

 

La Diputació de València i l'Associació Valenciana d'Esports Electrònics han presentat el Challenge Play for Women, el primer esdeveniment a Espanya sobre la participació activa de les dones en el sector dels videojocs. “Un dels objectius d'aquesta iniciativa és treballar per la introducció de la dona en aquest sector en igualtat d'oportunitats i trencar amb l'hegemonia masculina”, ha indicat Yara Serrano, presidenta de l'Associació. Aquest mercat ha experimentat un gran creixement en els últims anys, amb 17.708.000 usuaris en el territori nacional, dels quals 7.483.000 són dones.

 

La cita vol posar en valor l'aportació de totes aquelles dones que han sigut pioneres formant part d'aquest desenvolupament, així com conéixer la realitat del sector en general i de les dones en particular, proposar solucions als problemes detectats en matèria d'Igualtat, integració i ocupació, i fomentar una activitat saludable i responsable per part de tots els agents del sector, realitats que interessen molt especialment a l'Àrea d'Igualtat, Joventut i Esports de la Diputació de València.

 

En la presentació de l'esdeveniment, que tindrà lloc el pròxim 28 de desembre en el complex esportiu La Petxina, també ha participat José de Matías, director d'equip de València CF eSports. El club de futbol ha creat una divisió específica dedicada als esports electrònics, ja que en paraules del responsable d'aquest departament, es tracta d'un àmbit que ha crescut molt en els últims anys i té una gran projecció de futur. “Són un esport, però també un espectacle”, ha assegurat el director d'equip de València CF eSports.

 

No obstant açò, com ha reconegut Isabel García, “les dones ‘gamer’ han de fer front a conductes masclistes per treballar en un entorn masculinitzat. Una realitat a la qual també ha fet referència la jugadora Cristina Alcaide. Va començar a introduir-se en aquest sector per a divertir-se amb unes amigues i a dia de hui és guanyadora tres vegades consecutives d’ESL Female Europa. “Quan s'adonen que eres dona et diuen que et vages a fregar, a la cuina, que què fas ací”. I afegeix: “És un joc, és igual que sigues dona o home. Si entrenes vas a ser millor, és solament posar-te”.

 

 

Un dia sencer dedicat al Gaming

 

El Challenge Play for Women cercarà acostar el món dels videojocs a les famílies i als joves perquè, com a usuaris, actuen de forma responsable. Hi haurà simuladors de cotxes, zona retro i arena de pc’s entre altres activitats. A més, s'ha organitzat la primera edició dels premis Talent Challenge Play.

 

Així mateix hi haurà ponències que analitzaran el paper de les dones en el sector del Gaming, es debatrà sobre la participació femenina en les competicions de videojocs i en el món del còmic, així com sobre la seua influència i col·laboració en la creació de continguts. De la mateixa manera, els assistents trobaran tallers sobre Gaming i edició de continguts, en els quals s'ensenyaran trucs, s'aprendrà a editar vídeos, a millorar el so dels enregistraments, i es coneixerà el sector dels videojocs des d'un punt de vista més professional.

 

Entre els ponents assistiran Índia Barco, directora de competició en ESL Espanya i ESL Llatinoamèrica; Eva María Alonso, jugadora professional i tres vegades campiona d'Europa; Ana Oliveras, jugadora professional i directora del Baskonia I-Sports Club; Sara Oukhatou, diplomada en Imatge i So i responsable del canal femení de YouTube amb més subscriptors; i Ada Díez, llicenciada en Belles arts i experta en sexualització de la imatge de la dona.

 

La diputada Isabel García
La diputada Isabel García
La jugadora Cristina Alcaide
La jugadora Cristina Alcaide
Sheila Prats, propietària de Ramboot Gaming Center
Sheila Prats, propietària de Ramboot Gaming Center
Vídeo sobre la presentació del Challenge Play for Women
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet