Versió per a imprimir

Jalance i Casas Bajas donen exemple en llançar els seus nous portals de transparència

  • En total, ja són 52 els ajuntaments de la província de València que s'han acollit al programa Transparència 1000, dirigit als municipis menors d'1.000 habitants
  • Berto Jaramillo: “Ens sentim molt agraïts amb el personal dels ajuntaments pel compromís i la implicació que han mostrat en tot moment”
Imagen
05/05/2017

Els pobles més xicotets s'han convertit en vertaders actors polítics a l'hora de donar exemple en matèria de transparència. La Diputació de València ha creat dos nous portals per als consistoris de Jalance i Casas Bajas, sumant-se al programa Transparència 1000 al que ja s'han adherit un total de 52 ajuntaments.

 

El diputat Berto Jaramillo, que encapçala la Delegació de Transparència i Govern Obert de la Corporació provincial, s'ha dirigit personalment als alcaldes dels dos municipis per a presentar-los les pàgines ja operatives, convidar-los a fer suggeriments i reconèixer la col·laboració dels tècnics locals en el projecte. “Ens sentim molt agraïts amb el personal dels ajuntaments de Jalance i Casas Bajas pel compromís i la implicació que han mostrat en tot moment”, ha ressaltat.

 

Així mateix, Jaramillo ha destacat que el Servei de Transparència continuarà treballant per a mantenir actualitzats els portals municipals, que estan a la disposició de la ciutadania. “Els municipis són fonamentals com a espai per al desenvolupament de polítiques públiques, sense oblidar el dret de la ciutadania a conèixer en què s'inverteixen els seus impostos”, ha conclòs el diputat.

 

Municipis xicotets i transparents

 

Durant els últims mesos, la Diputació ha realitzat sessions formatives comarcals per a tots els ajuntaments de menys d'1.000 habitants dins del projecte Transparència 1000. Es tracta d'un projecte clau en l'Estratègia GO!, desenvolupat des de la Diputació de València i oferit en una primera fase als municipis més xicotets de la província però al que també podran acollir-se uns altres amb major nombre d'habitants en noves convocatòries.

 

El programa, que té per objecte prestar suport integral als municipis per a la creació i el manteniment dels seus portals de transparència, ha tingut un gran acolliment i aquesta mateixa setmana s'han sumat dos nous ajuntaments, resultant un total de 52.

 

En la seua segona fase, es proporcionarà capacitació al personal municipal per a desenvolupar les tasques de localització i classificació de documentació rellevant per al compliment dels deures de publicitat activa.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet