Versió per a imprimir

Joan Carles Martí i Carlos Marañon conclouen les jornades de futbol del MuVIM

  • Joan Gregori, director del museu: «El futbol. Una passió universal» ha aconseguit plasmar perfectament l'esport com a fenomen social, natural i cultural
  • El cicle de conferències ha reunit a un total de huit professionals del futbol al llarg de quatre setmanes per a debatre sobre el cine i l'esport rei
Presentació de l'última jornada del futbol al MuVIM
05/12/2012

 

El Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (Muvim) va concloure ahir a la vesprada la quarta i última jornada sobre futbol i cine amb dos distingits ponents en este àmbit, el director de la revista Cinemanía Carlos Marañón i el director del periòdic Superdeporte Joan Carles Martí.

La cita es va celebrar en el saló d'actes del museu de la Diputació de València i va arrancar amb la projecció de la pel·lícula Mach, un film rus que es va exhibir ahir per primera vegada al nostre país, ja que mai s'havia exposat abans en el cercle comercial espanyol.

Esta última sessió va ser presentada també pel periodista i organitzador de les jornades, Paco Lloret, i va comptar amb l'assistència del director del museu, Joan Gregori, que va destacar «el gran avanç del centre per tractar un tema que escapa de la línia que sol realitzar-se en estos recintes» i va agrair a la «Diputació de València per formar part d'esta proposta i generar una gran acollida entre els aficionats del cine i del futbol».

 

Un tema poc rellevant en el cine

El director de la revista Cinemanía i autor de diversos llibres sobre l'esport rei, Carlos Marañón, va comentar «la dificultat per la qual travessa el cine en intentar plasmar el futbol en la gran pantalla i ser un tema no molt rellevant en el món de Hollywood». Així mateix, «estes jornades permeten acostar a l'espectador els aspectes més importants entre el cine i l'esport».

Per la seua banda, Joan Carles Martí va destacar abans de la xarrada «la similitud i diferència que hi ha entre el cine, on la posada en escena està preparada per endavant, i el futbol, un lloc on res està previst que passe».

Amb la conferència «Una història de dignitat», que es va debatre després de la projecció de la pel·lícula, es tanca el cicle de jornades de «El futbol. Una passió universal» que s'ha dut a terme setmanalment des del passat 15 de novembre.

 

 

Declaracions de Carlos Marañón
Declaracions de Carlos Marañón
Declaracions de Joan Carles Martí
Declaracions de Joan Carles Martí
Vídeo Jornades MuVIM
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet