Versió per a imprimir

Joan Fuster i José Vicente Aleixandre obrin la nova etapa de 'Papers de Premsa'

  • El Magnànim presenta a la Fira del Llibre els dos primers títols de la col·lecció d’articles periodístics dirigida per Emili Piera
Imagen
29/04/2017

La Institució Alfons el Magnànim-Centre Valencià d’Estudis i d’Investigació, depenent de l’Àrea de Cultura de la Diputació de València, acaba de publicar dos llibres que recullen l’obra periodística d’autors destacats i de gran interés: Notes d’un desficiós, de Joan Fuster, i La inteligencia a sus pies, de José Vicente Aleixandre. Els dos formen part de les nombroses novetats que el Magnànim ha dut a la Fira del Llibre i es presentaran conjuntament l’1 de maig al Museu de Ciències Naturals del Jardí de Vivers. En l’acte, que tindrà lloc a les 11:00 hores, participaran, junt a Piera, Nel·lo Pellisser, autor del pròleg del llibre de Fuster, i Paco Lloret, periodista esportiu que va compartir moltes hores de redacció a Canal 9 amb José Vicente Aleixandre.

 

Fuster setmanal

 

Notes d’un desficiósrecupera al Fuster més satíric i divertit que cada setmana contemplava, des de les pàgines de Qué y Dónde,l’actualitat de l’efervescent València de la transició democràtica i dels inicis de la recuperació de l’autogovern, en concret entre 1979 i 1984. Amb un pròleg de Nel·lo Pellisser, edició i notes de Francesc Pérez Moragón i Nel·lo Pellisser, i epíleg d’Emili Piera, el volum del Magnànim recull més de 200 articles de la temàtica més variada, en els quals Fuster tracta, amb una llibertat d’opinió i d’expressió que fins a eixa època no s’havia pogut permetre, i a través d’anècdotes i personatges, els canvis no sols polítics, sinó també en costums, relacions socials, pautes de conducta, diversions, formes de viure la sexualitat, hàbits gastronòmics, mitjans de comunicació o gustos musicals.

 

Cròniques d’un devot seguidor del València CF

 

Cap d’esports de Levante-EMV durant molts anys i primer responsable de la redacció esportiva de Canal 9, José Vicente Aleixandre (1950-2015) demostrà sobradament al llarg de tota la seua carrera l’amor pel seu ofici de periodista i pels colors del València CF. Emili Piera, company i amic, ha realitzat una àmplia selecció d’articles publicats pel periodista del Palmar a Jornada, Levante-EMV (en diverses èpoques) i la Cartelera Turia. A través de l’estil precís i intel·ligent d’Aleixandre seguim no solament la trajectòria d’èxits i fracassos del València CF al llarg de diverses dècades, sinó també l’evolució de l’esport valencià i de la nostra societat al llarg de tot el període.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet