Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez: “La itinerància de l'exposició ‘Un món de feres’ és un pas més en l'aposta per aproximar la cultura a les comarques valencianes”

  • El president de la Diputació de València inaugura la mostra sobre el lleopard prehistòric, que estarà en la capital de la Vall d'Albaida fins al 14 de gener de 2017
Imagen
09/11/2016

El Museu Arqueològic d’Ontinyent i de la Vall d'Albaida (MAOVA) acull des d'aquest dimarts, i fins al pròxim 14 de gener de 2017, la mostra 'Un món de feres' en una exposició itinerant que suposa “un pas més en l'aposta de la nova Corporació per aproximar la cultura i la ciència als veïns de les comarques valencianes”, segons va declarar el president de la Diputació, Jorge Rodríguez, en l'acte d'inauguració. 

Amb l'objectiu que tots els valencians i les valencianes puguen tenir accés a la producció cultural de l'ens provincial, la Diputació està impulsant la itinerància de les exposicions pròpies dels museus sota la seua titularitat perquè s'exhibisquen en els diferents centres culturals i museus municipals. En aquest cas, ‘Un món de feres’ acostarà als municipis de la Vall d'Albaida els aspectes més curiosos sobre el lleopard de l'Avenc de Joan Guitón, l'esquelet del qual va ser trobat en l'estiu de 2013 pels espeleòlegs Vicent Sanchis i Rebeca Díaz.

L'exposició, comisariada per l'arqueozoólogo Alfred Sanchis i produïda pel Museu de Prehistòria de la Diputació de València, es va inaugurar a la fi de 2015 i exhibeix com a figura central l'esquelet més complet de l'anomenat lleopard prehistòric (panthera pardus). Les seues restes, recuperades en 2013 de l'avenc Juan Guiton de Fontanars dels Aforins i compostes per un total de 221 ossos, són ja la 'referència' en la qual els investigadors basaran els seus estudis i permetran aprofundir en les característiques d'aquests grans carnívors i la seua relació amb els grups humans prehistòrics del nostre territori.
 

La competència entre carnívors i humans

‘Un món de feres’ consta de tres parts a través de les quals es mostren les interaccions entre els grans carnívors i els humans prehistòrics que van ocupar el territori valencià fa 300.000 anys. En primer lloc, s'exhibeix l'esquelet del lleopard acompanyat d'un documental en el qual se segueix tot el procés de recuperació de les seues restes, des de la troballa fins a la restauració i l'estudi posterior. 

La mostra continua amb un repàs dels grans carnívors de l'època i els grups humans assentats en el territori valencià. En aquest apartat, el visitant podrà conèixer com els animals i els humans competien per l'espai, concretament per l'ocupació de coves, i per la caça de preses. Tot açò a través de materials fòssils com ara cranis, ossos i excrements fossilitzats, entre uns altres.

Finalment, la mostra es completa amb representacions d'art figuratiu que il·lustren l'aparició de grans carnívors en el món dels caçadors recol·lectors.
 

*Disponibles imatges de vídeo en FTP Diputació de València

 DescripcióMida
icono application/pdfMás información sobre la exposición5.44 MB
El president Jorge Rodríguez en la inauguració de 'Un món de feres'
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet