Versió per a imprimir

Jorge Rodríguez: «Les activitats formatives de la Diputació arribaran a tots els municipis»

  • El president de la corporació anuncia la descentralització dels cursos de formació que se celebraran en diferents seus repartides per comarques
  • Jorge Rodríguez ofereix el seu suport per a realitzar, al costat de Cosital i altres entitats especialistes, una anàlisi de propostes d'actuació en recursos humans de la planta local
Imagen
07/10/2015

El president de la Diputació i alcalde d'Ontinyent, Jorge Rodríguez, ha afirmat aquest matí que les activitats formatives organitzades per la Diputació «s’acostaran a tots els municipis i els cursos se celebraran en diferents seus, seguint la línia de Govern obert i proper que marca l'actuació de la nova Diputació».


El responsable de la corporació ha realitzat aquestes declaracions aquest matí en la inauguració d'un curs formatiu del Col·legi de Secretaris, Interventors i Tresorers d'Administració Local Valenciana (Cosital) celebrat al MuVIM: «La gestió del personal de les entitats locals segons la legislació estatal i autonòmica en el context econòmic actual: punts crítics».

Formació descentralitzada

El president Jorge Rodríguez ha iniciat la seua intervenció recalcant que «unal Diputació oberta, receptiva i prestatària d'assessorament i cooperació és la que pretenem tots els que participem activament en la seua gestió». «No ha d'haver-hi diferències entre municipis perquè la realitat local és la que és, per açò la Diputació i la formació han d'estar descentralitzades, i anem a avançar en açò», ha afirmat Rodríguez, al mateix temps que ha assegurat que «ha començat un nou temps, una nova etapa de gestió pública marcada per l'eficiència, la transparència i la lleialtat amb els nostres administrats».

Jorge Rodríguez ha esmentat també que «amb la voluntat de ser una administració moderna i modernizadora, la nova Diputació de València es planteja la comunicació oberta amb els municipis i l'intercanvi d'experiències».

 

En aquesta línia, ha comentat que «com a alcalde d'Ontinyent, sóc conscient de les limitacions que la normativa estatal estableix per a la selecció de personal. S'han hagut de cercar fórmules per a poder cobrir les necessitats de personal i per a contribuir a pal·liar les elevades xifres de desocupació que ens acompañen».

Major autonomia municipal

Així, el president ha recalcat que«la primera cosa per a un servidor públic han de ser les persones, aquestes són les destinatàries finals de qualsevol política pública, i els qui millor coneixen les necessitats d'un poble són els ajuntaments». Per açò, «és lògic permetre que cada municipi gestione els recursos que facilita la Diputació amb autonomia, queden arrere els programes homogenis i teledirigits, alguns d'ells camina eficaços i altres gestionats de manera inconvenient», ha apuntat.

Així, Rodríguez advoca per «respetar al màxim l'autonomia municipal i col·laborar amb l'eficiència de la gestió pública, tant és així que des de la Diputació s'han posat a l'abast dels ajuntaments recursos d'assistència i de cooperación».

Pla d'Inversions Sostenibles

Durant la seua intervenció, el president ha recordat també el Pla d'Inversions Financerament Sostenibles: «Té la finalitat que siguen les persones, i no els bancs, els beneficiaris del romanent de tresoreria del 2014. Aquest pla es podria haver fet al mes de març, però nosaltres entrem a governar al mes de juliol i les decisions havien de prendre's de forma rápida».

«Sense dubte —ha asseverat— els que més s'en recordaran en els pròxims mesos d'aquesta inversió de més de 70 milions seran els treballadors i treballadores que ixen de l'atur i les empreses que es contracta».

Suport institucional

Jorge Rodríguez s'ha dirigit també als responsables de Cosital València, Aconsela i l'Associació Valenciana de Tècnics de Personal d'Administració Local (AVTPAL): «Cosital València representa el col·lectiu de funcionaris i funcionàries que exerceixen una funció pública, necessària i inexcusable, i la

 

 

seua presència en totes les entitats locals és necessària, i l'anàlisi reflexiva i global de la vostra tasca reflecteix la necessitat de la vostra funció en les entitats locals».

D'altra banda, el president Rodríguez ha definit a l'AVTPAL «com a la representant dels metges especialistes en matèria de recursos humans». 

Per açò, Rodríguez ha oferit el seu suport institucional i els serveis de la Diputació per a realitzar, al costat de Cosital i altres entitats especialistes, una anàlisi de propostes d'actuació per a poder implantar-les en el vessant dels recursos humans de l'anomenada planta local.

Rodríguez s'ha referit també a Aconsela, col·laborador de Cosital i d'AVTPAL, i ha assegurat que «en aquests casos de col·laboració entre consultors i col·legis o associacions professionals tan vinculades a l'administració local, la Diputació no té inconvenient a posar de la seua part».

El president ha fet referència a professors de la Universitat de València i alguns magistrats i advocats que aporten la visió científica, jurisprudencial i professional que requereix la gestió del personal.

Finalment, va esmentar el centenar de càrrecs i empleats públics que han assistit al curs, que, al seu judici, «són els que donen sentit a aquestes activitats formatives».

L'acte inaugural ha comptat amb la presència del president de Cosital València, Francisco J. Biosca, el director d'Aconsela, Federico Estardid i la presidenta d'AVTPAL, Mila Ortiz.

Després de la inauguració del curs, el president Jorge Rodríguez s'ha reunit amb el president de Cosital València, Francisco Javier Biosca.

Declaracions President
Declaracions President
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet