Versió per a imprimir

José Ramón Grau, alcalde de Dos Aguas: «Les rutes mediambientals són una bona oportunitat per a conéixer els municipis de l'interior»

  • La Diputació posa en marxa visites guiades de juny a novembre del 2013 a les localitats de Chulilla, Gestalgar, Bugarra, Andilla, Sot de Chera, Cortes de Pallás, Dos Aguas, Macastre i Alcublas
24/06/2013

L'alcalde de Dos Aguas, José Ramón Grau, definix les rutes turístiques mediambientals impulsades per la Diputació de València per a conscienciar els ciutadans sobre els efectes devastadors dels incendis forestals i impulsar l'economia dels pobles afectats com a «una oportunitat perquè els valencians coneguen estos municipis, que encara mantenen molts atractius naturals i patrimonials».

 

«El pla Roda la Dipu és molt important, ja que portarà més turistes a les poblacions i millorarà les seues economies» —ha apuntat l'alcalde.

 

«És important —puntualitza— que els visitants prenguen consciència de la importància que suposa el respecte al medi ambient i que hem de cuidar el nostre terreny, que és el de tots».

 

En este sentit, l'alcalde comenta que les excursions guiades a Dos Aguas «recorreran els llocs d'interés: del nucli antic i les pintures rupestres, a més d'altres racons especials. Tenim molt per a ensenyar» —finalitza.

 

Visita a Dos Aguas:

 

Excursió per a grups

— Arribada a Dos Aguas

— Visita al naixement d’El Agua Caliente, afectat per l'incendi

— Excursió al mirador

— Ruta urbana i passeig pel nucli antic de la població

— Visita a l'església parroquial de la Mare de Déu del Roser

— Menjar en un restaurant local

— Recorregut guiat pel pont suspés sobre el riu Xúquer

— Tornada al lloc d'origen

 

Excursió per a escolars:

— Arribada a Dos Aguas, des d'on es partirà al naixement d’El Agua Caliente

— Almorzar opcional

— Visita guiada al mirador

— Ruta Urbana i passeig pel nucli antic

— Visita a l'església parroquial de la Mare de Déu del Rer i al Centre de Servicis Lúdics

— Menjar en algun dels restaurants locals

— Visita guiada al pont suspés sobre el riu Xúquer

— Temps lliure per la població

— Tornada al lloc d'origen

 

 

Rutes turístiques mediambientals

Els viatges consistiran en visites guiades de juny a novembre del 2013 a les localitats de Chulilla, Gestalgar, Bugarra, Andilla, Sot de Chera, Cortes de Pallás, Dos Aguas i Macastre, si bé s'està estudiant la possibilitat d'incorporar un nou municipi a les rutes.

 

Les excursions inclouran visites als monuments, paratges naturals, rutes, almorzar, excursió de conscienciació mediambiental a alguna zona afectada pels incendis, tallers i temps lliure per a passejar o fer compres.

 

Les rutes turístiques mediambientals estan dirigides a grups d'escolars i associacions de tota índole de la província de València. Els coŀlegis, instituts i associacions que desitgen realitzar una ruta hauran de soŀlicitar-ho a l'ajuntament del municipi inclòs en el programa que vullguen visitar.

 

Rutes de juny a novembre

Estes rutes es faran durant els mesos de juny a novembre del 2013.  El Patronat Provincial de Turisme assumirà els costos derivats del transport dels grups que decidisquen fer els itineraris costejant els autobusos que facen cada una de les rutes i el cost dels guies de les visites de cada localitat. Els ajuntaments són els responsables del disseny i del desenvolupament dels recorreguts.

 

Cada excursió d'un dia tindrà un preu ajustat per a coŀlectius i associacions que varia entre els 8 i els 13 euros segons el municipi, i un altre més econòmic per als escolars entre els 7 i els 11 euros.

Declaracions de l'alcalde de Dos Aguas
Declaracions de l'alcalde de Dos Aguas
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet