Versió per a imprimir

Josep Bort participa en la I Jornada de + Paratges Naturals Municipals de la Xarxa de Municipis Cap a la Sostenibilitat

  • La Casa de la Cultura d'Alzira acull la trobada en la qual, a més de ponències, hi hauran visites a la Murta i la Casella amb una ruta teatralitzada
Imagen
05/04/2017

La Diputació de València, la Xarxa de Municipis Valencians Cap a la Sostenibilitat i l'Ajuntament d'Alzira organitzen aquest dijous la I Jornada de +Paratges Naturals Municipals. El lloc escollit ha estat la Casa de la Cultura d'Alzira i en la mateixa participarà el diputat de Medi Ambient, Josep Bort.

 

Un dels aspectes nous de la jornada és la visita al Paratge Natural Municipal de la Murta i La Casella, on es presentarà als assistents la ruta teatralitzada Descobreix amb Mirtillo el secret de la Murta, en el marc de les experiències dinamitzadores en els Paratges Naturals Municipals.

 

La jornada començarà a les 9:30 hores i la inauguració correrà a càrrec de l'alcalde d'Alzira, Diego Gómez, el diputat de Medi Ambient, Josep Bort, i el director general del Medi Natural i Avaluació Ambiental, Antoni Marzo. A continuació tindrà lloc l'exposició del treball Els Paratges Naturals Municipals, participació i conservació i oportunitats per a un desenvolupament sostenible, a càrrec del professor de Gestió de la Conservació del Medi Natural en la EPA La Malvesia, Federico Llorca, i de l'Institut Imedes.

 

Una part del programa s'ha enfocat a detallar quin tipus d'experiències dinamitzadores s'estan portant a terme als Paratges Naturals Municipals. És per açò que es van a presentar les Rutes teatralitzades en La Murta i La Casella per part del regidor de Medi Ambient al consistori d'Alzira, Pep Carreres. També tindrà lloc una ponència sobre Accessibilitat del Paratge Natural Municipal dels Rodanes, a càrrec del tècnic de Medi Ambient de Vilamarxant, Salvador Villalba, a més d’abordar les Infraestructures d'ús públic en el Paratge Natural Municipal Els Calderons, per part del tècnic de Medi Ambient de Chulilla, José Luis Rodrigo.

 

Finalment, tindrà lloc la ruta teatralitzada per la Murta. La jornada clourà amb el debat Xarxa de Paratges Naturals Municipals: Nova etapa, nous reptes.

 

Mitjançant aquesta iniciativa es pretén fomentar la participació dels assistents a través de microespais d'opinió per a poder arribar a les conclusions de la jornada.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet