Versió per a imprimir

L’Ajuntament de Xàtiva rep el Celia Amorós pel seu impuls del feminisme i les polítiques d’Igualtat

  • L'alcalde, Roger Cerdà, i la regidora de Dona i Igualtat, Lena Baraza, recullen el guardó de la Diputació, que reconeix l'esforç polític i econòmic del consistori en favor de les seues dones
Imagen
27/11/2019

Les institucions públiques són un dels pilars fonamentals per a la Igualtat, i el treball que desenvolupen en este àmbit és reconegut per la Diputació de València, que en la quarta edició dels Celia Amorós ha premiat a l'Ajuntament de Xàtiva per l'esforç polític i econòmic en favor de les seues dones.

 

La creació d'un departament específic d'Igualtat a l'inici de la passada legislatura, l'impuls de les associacions feministes, l'obertura de la Casa de les Dones en 2018 i la inclusió de la visió de gènere en tots i cadascun dels plecs que aprova el consistori són alguns dels mèrits contrets per Xàtiva, un dels membres fundadors de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere de la Diputació, en la seua lluita per la Igualtat i contra la barbàrie masclista.

 

L'àrea d'Igualtat que dirigix Lena Baraza compta en l'actualitat amb un pressupost de 120.000 euros en continu creixement. En paraules de l'alcalde de Xàtiva, Roger Cerdà, “este esforç en la gestió no hauria servit de molt sense la implicació de les associacions feministes”, que tenen el seu espai de trobada a la Casa de les Dones, on ajuntament i teixit social assessoren, formen i treballen sobre la base de la Igualtat amb més de 2.000 persones a l'any.

 

Roger Cerdà i Lena Baraza van recollir el Celia Amorós de mans de la diputada Isabel García, que va donar a tots dos l'enhorabona per una política d'Igualtat que és “referent per a altres municipis de la província”. En opinió de la regidora de la Dona de la capital de la Costera, “l'èxit d'estes polítiques arriba quan el feminisme comença a ser de tota la ciutadania”. Encara que per a Lena Baraza, “la igualtat real no s'aconseguirà fins que estes polítiques les desenvolupen totes les àrees i no faça falta una Regidoria de la Dona”.

Xàtiva, premi Celia Amorós per les seues polítiques d'Igualtat
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet