Versió per a imprimir

La Diputació ajuda amb 100.000 euros al Gremi de Sastres i Modistes

  • La corporació provincial porta al ple de juny un conveni amb diferents accions de suport per a impulsar el sector després de la pandèmia
  • L'acord inclou propostes com crear una fira d'indumentària valenciana, millorar la seu de l'escola i promoure la formació en patronatge i costura entre aturats i joves
Imagen
17/06/2020

La Diputació de València ha acordat amb el Gremi Artesà de Sastres i Modistes la concessió d'una ajuda de 100.000 euros per a contribuir a la dinamització d'un sector afectat per la suspensió de les Falles 2020 i altres festes locals a causa de la pandèmia.

 

Entre les propostes del gremi per a invertir l'ajuda de la corporació provincial destaca la creació d'una fira d'indumentària valenciana que impulse el sector. El certamen serviria d'aparador del treball d'orfebres, teixidors, brodadors i empreses de cancans, que podrien trobar nous clients en un moment de necessària reactivació econòmica.

 

El mestre major del Gremi de Sastres i Modistes de València, Fran Tochena, es va reunir el passat 9 de juny amb el president de la Diputació, Toni Gaspar, per a traslladar-li les dificultats per les quals travessa el sector i possibles solucions en les quals podria prendre part la institució provincial. En la seua opinió, “s'ha fet un magnífic treball que es materialitza amb les ajudes anunciades en el dia de hui”.

 

Tochena agraïx, en representació del Gremi de Sastres i Modistes, “la sensibilitat i el suport rebut per part del president de la Diputació, Toni Gaspar. La crisi sanitària ha provocat un mal terrible en l'economia dels nostres agremiats, i la Diputació ens ha escoltat i atés des del primer moment”.

 

Escola i formació

 

Altres de les propostes del sector dels indumentaristes valencians són la inversió en maquinària, planxes i mobiliari per a la nova seu de l'escola del gremi, i els cursos de formació en patronatge i costura, dirigits a col·lectius amb dificultats per a trobar treball, cas d'aturats i joves, que d'esta manera trobarien en l'ofici artesanal de la costura una oportunitat d'accés al món laboral.

 

La subvenció provincial també podria destinar-se, en part, a la consolidació de la Setmana de la Costura; desfilades benèfiques d'indumentària valenciana; la confecció de bruses falleres per part d'alumnes de l'escola del gremi; i el desenvolupament d'una web adaptada a les noves tecnologies que preste servei als agremiats i millore la visibilitat del sector de cara al públic en general.

 

Aprovació en el ple

 

En la línia d'este acord per a contribuir a la reactivació del sector dels indumentaristes, el ple de la Diputació del 23 de juny té previst aprovar altres convenis amb sectors de la província igualment afectats per la suspensió de les Falles 2020, cas dels pirotècnics, els artistes fallers i els floristes valencians.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet