Versió per a imprimir

La Diputació ajudarà a Vinalesa a tenir un camp de futbol de gespa como la resta de municipis de la comarca

  • El president, Jorge Rodríguez, rep a l'alcaldessa, Alba Cataluña, que repassa les necessitats del municipi de l'Horta Nord i les principals reivindicacions veïnals
  • Rodríguez estudiarà una ajuda per a poder iniciar la instal·lació de gespa artificial en el terreny de joc, l'únic de terra de la comarca. L'Ajuntament completarà l'obra amb plans provincials
Imagen
04/07/2017

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha rebut aquest dimarts a l'alcaldessa de Vinalesa, Alba Cataluña, que en la seua primera visita oficial a la Corporació provincial ha repassat les principals necessitats i reivindicacions veïnals del seu municipi, especialment la instal·lació de gespa artificial en el camp de futbol i la millora de la seguretat en la carretera que travessa el poble.

 

Respecte al camp de futbol, tal com va acordar en el seu moment el president de la Diputació amb Julio Martínez, el predecessor d'Alba Cataluña, la institució va a estudiar la viabilitat de concedir una ajuda per a iniciar l'actuació, que l'Ajuntament haurà de completar amb els diners que rep de la Diputació en els diferents plans provincials, especialment el Pla d'Inversions Sostenibles (IFS) i el de Serveis i Obres Municipals (SOM).

 

D'aquesta forma, Vinalesa deixarà de ser l'únic municipi de l'Horta Nord que encara té un camp de futbol de terra: “És de riure quan els operaris pinten la ratlla de calç sobre la terra, i equips d'altres pobles no volen venir a jugar ací perquè s'han acostumat a la gespa, però almenys conservem la il·lusió dels nostres xiquets, que segueixen jugant a Vinalesa, malgrat no tenir les millors condicions”, ha explicat l'alcaldessa.

 

El camp de futbol de gespa artificial és la gran reivindicació històrica d'un municipi que curiosament destaca, a més de pels seus recursos socials, per disposar d'una modèlica gestió esportiva. Moltes de les millores de les instal·lacions esportives s'han fet amb ajudes de la Diputació, i la instal·lació de gespa d'última generació en el camp de futbol suposaria “completar unes bones infraestructures i sobretot donar resposta a les inquietuds de les persones, millorant la seua qualitat de vida”, segons ha apuntat Jorge Rodríguez.

 

 

Més de 700.000 euros d'inversió a Vinalesa

 

Un altre dels assumptes tractats en la reunió d'aquest dimarts entre l'alcaldessa i el president de la Diputació ha sigut el problema de trànsit dens que té la carretera que travessa el municipi, la gestió del qual depèn de l'àrea de Carreteres i Infraestructures que dirigeix Pablo Seguí, també present en la reunió.

 

Mentre se cerca una solució definitiva per a desviar el trànsit per fora del municipi, l'àrea provincial de Carreteres té en marxa dues actuacions que reforcen la seguretat a Vinalesa, dins de les obres projectades per al present exercici en la demarcació Bétera-Serra. La primera és l'asfaltat de l'antiga carretera CV-304, amb un pressupost de 91.000 euros, i la segona el condicionament de la ronda exterior, millorant l'accessibilitat per als vianants, amb una inversió de 109.000 euros.

 

Aquestes dues actuacions de Carreteres se sumen als 226.000 euros que ha rebut el municipi del Pla de Serveis i Obres Municipals (SOM); els 220.000 del Pla d'Inversions Sostenibles (IFS); els 58.000 del Fons de Cooperació Municipal i els 23.000 del Pla de Camins i Vials. En total, Vinalesa ha rebut al voltant de 700.000 euros de la Diputació de València en els dos primers anys de la legislatura.

 

*Hi ha imatges disponibles en el FTP de Dival

Vídeo Vinalesa.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet