Versió per a imprimir

La Diputació celebra una jornada en la Politècnica sobre modernització d’àrees industrials

  • La trobada, organitzada per la càtedra Divalterra, ha versat sobre la gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana
Imagen
18/05/2017

La Universitat Politècnica de València ha acollit aquest matí la jornada ‘Gestió, Modernització i Promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana’, organitzada per la Càtedra Divalterra que s'imparteix en aquesta institució.

 

L'acte ha estat presidit pel conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent, el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, i el rector de la UPV, Francisco Mora. Així mateix, ha comptat amb la presència de la gerent de Divalterra, Agustina Brines, el director de l'Àrea d'Estudis i Planificació Estratègica, Miguel Ángel Ferri, el director de l'Escola d'Enginyers Industrials, Jorge García-Serra, i el director de la Càtedra Divalterra, Juan Jaime Cano.

 

El conseller Rafael Climent ha incidit que “la coordinació entre institucions és el millor camí per a crear, amb garanties d'eficàcia, accions com la que serà la llei de la Generalitat Valenciana de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat”.

 

Climent ha assenyalat que “aquesta llei, que serà pionera en l'estat espanyol, pretén consolidar i reforçar totes les àrees empresarials dels nostres municipis, aportant a les empreses que allí habiten els serveis necessaris perquè puguen competir amb garanties en un mercat cada vegada més globalitzat”.

 

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, ha destacat que “per primera vegada el Consell està mirant de front a la indústria com a element estratègic del desenvolupament econòmic del nostre territori; fet importantíssim perquè és en aquest sector on es genera més innovació i llocs de treball de qualitat”.

 

Així mateix, ha assenyalat el paper de la Diputació, que malgrat que no té competències en aquesta matèria, està intentant aportar el seu gra d'arena amb programes concrets com: la Càtedra Divalterra, l'engegada de projectes pilot vinculats a l'ocupació i la indústria 4.0, com l'elaboració de plans estratègics de desenvolupament local en els ajuntaments, eines telemàtiques per a la promoció de les empreses a través de la galeria empresarial del portal Xarxa ADL’s, ajudes directes a ajuntaments per a millorar l'entorn de les seues àrees industrials i un projecte en col·laboració amb tres municipis que estan disposats a apostar per la modernització de les seues àrees industrials: Riba-roja de Túria, Loriguilla i Cheste.

 

En aquest sentit, la gerent de Divalterra, Agustina Brines, indica que “l'estímul i la promoció econòmica dels municipis valencians és un dels eixos principals d'actuació de l'empresa, complint així l'objecte social per al qual va ser creada. Així, la càtedra permet avançar en el coneixement de les àrees industrials, fet que servirà per a dissenyar accions concretes que revertisquen en un benefici per a la ciutadania”.

 

Per la seua banda, el rector de la Universitat Politècnica de València, Francisco Mora, ha posat l'accent en el fet que aquesta jornada “aculla a tots els agents que intervenen en el desenvolupament del sector industrial: administracions públiques, institucions, empreses privades”, fet que “és imprescindible –ha continuat- tenint en compte que la Comunitat Valenciana ha perdut molt pes industrial, tal com demostra l'índex competitivitat regional de la UE de 2016”.

 

 

Taula redona

 

Després de la presentació de l'acte, ha començat una taula redona en la qual han participat el director general d'Indústria i Energia, Diego Maciá, l'alcalde de Riba-roja del Túria, Robert Raga, el gerent de Promocions i Iniciatives Municipals de Elche S.A (PIMESA), Antonio Martínez, i el degà del Col·legi Oficial d'Enginyers en Informàtica de la Comunitat Valenciana (COIICV), Miguel Muñoz, moderat pel director de la càtedra, Jaime Cano.

 

Durant el debat, s'ha tractat la situació actual de les àrees industrials de la província de València i s'han apuntat les accions que es poden engegar per a millorar-les. En aquest sentit, s'ha destacat l'impacte que tindrà la futura llei de la Generalitat Valenciana de Gestió, Modernització i Promoció de les Àrees Industrials de la Comunitat.

 

 

Càtedra Divalterra

 

La Càtedra Divalterra és una iniciativa conjunta entre l'empresa pública de la Diputació de València i la Universitat Politècnica de València per a dinamitzar els parcs empresarials valencians que se centra a identificar i millorar les manques o deficiències que presenten aquests espais, tant a nivell d'urbanització, com de manteniment i preservació dels espais i de les infraestructures de serveis que els proveeixen.

 

Per a açò, es desenvolupa una línia de recerca per a definir i prioritzar les inversions necessàries per a fer front a qualsevol programa de rehabilitació, modernització i dinamització dels polígons industrials de la província de València.

 

Entre altres accions, la Càtedra Divalterra treballa ja en un projecte pilot a Manises, Ontinyent i Rafelbunyol, així com en la zona logística que abasta els municipis de Cheste, Riba-roja i Loriguilla.

El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez
El president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent
El conseller d'Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, Rafael Climent
El rector de la UPV, Francisco Mora
El rector de la UPV, Francisco Mora
El director de la Càtedra Divalterra, Juan Jaime Cano
El director de la Càtedra Divalterra, Juan Jaime Cano
Jornada en la UPV sobre modernització d'àrees industrials
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet