Versió per a imprimir

La Diputació centrarà la seua lluita contra la violència de gènere en la coeducació i l'atenció a menors

  • La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere complix el seu primer any amb 62 ajuntaments adherits que compartixen iniciatives per a erradicar esta xacra social
  • La diputada d'Igualtat, Isabel García, avança l'impuls de noves eines formatives en vespres de l'assemblea anual de la plataforma, que tindrà lloc el 29 de novembre
Imagen
13/11/2019

A punt de complir-se un any del naixement de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, impulsada per l'àrea d'Igualtat de la Diputació de València, la diputada Isabel García ha avançat les noves línies d'actuació d'esta plataforma intermunicipal, que centrarà la lluita contra esta xacra social en la coeducació i l'atenció a menors víctimes de la violència masclista.

 

La responsable provincial d'Igualtat va aprofitar la seua visita a la Pobla de Vallbona, un dels municipis fundadors de la Xarxa, per a explicar estes novetats de cara al pròxim exercici. En este sentit, la línia de subvenció als ajuntaments que conformen la Xarxa anirà dirigida a fomentar, d'una banda, la coeducació en l'àmbit familiar, la comunitat educativa i els agents socials implicats als ajuntaments a través de jornades formatives.

 

D'altra banda, es pretén impartir formació específica en la prevenció de la violència de gènere exercida principalment en la infància, adolescència i joventut, davant l'alarmant augment que recullen les últimes estadístiques. La formació apareix, com no pot ser d'una altra manera, com base en este treball contra la violència de gènere des de les edats més primerenques.

 

En paraules de la diputada d'Igualtat, “els municipis són l'administració més pròxima a la ciutadania i tenen un contacte molt pròxim amb les aules i les famílies que han d'aprofitar per a insistir en esta formació i sensibilització contra la violència de gènere”. Isabel García té clar, i així pretén que es treballe en xarxa des de la plataforma creada per la Diputació, que la formació “és fonamental en tots els àmbits, però entre la població més jove és prioritària”.

 

Caràcter municipalista

 

La Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere es va constituir el passat 14 de novembre després de prop de dos anys d'intens treball des de l'àrea d'Igualtat de la Diputació, amb la col.laboració i participació de personal de diferents departaments de la institució. Un total de 49 ajuntaments es van convertir en socis fundadors d'una Xarxa amb un marcat caràcter municipalista que té per objectiu, amb la finalitat d'erradicar la violència masclista, posar a treballar en conjunt als departaments d'Igualtat dels diferents consistoris, amb l'intercanvi d'eines i iniciatives que servisquen per a donar la millor resposta davant aquesta xacra social.

 

La plataforma va quedar oberta des d'aqueix moment i en l'actualitat són ja 62 els municipis adherits, que complixen amb els requisits marcats per la Diputació, entre ells disposar d'una regidoria o delegació d'Igualtat dotada de recursos per part de l'ajuntament en qüestió; tindre un pla d'igualtat propi; i disposar del servei d'atenció telefònica a les víctimes del programa Atenpro, del Ministeri de Sanitat, Consum i Benestar Social.

 

El treball de l'àrea provincial d'Igualtat, que ha invertit fins hui més de mig milió d'euros en la Xarxa, és reforçar la coordinació amb els serveis socials dels ajuntaments, posant a la seua disposició pautes per al professorat i per als responsables de clubs esportius, bandes de música i qualsevol col·lectiu o activitat en el qual participen menors.

La Diputació aposta per la coeducació en les seues polítiques contra la violència de gènere
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet