Versió per a imprimir

La Diputació consolida el seu Feminari com altaveu del col·lectiu feminista que treballa per la igualtat efectiva

  • La diputada Isabel García posa en valor el treball de les associacions, que “en aquests últims 20 anys han suplit la falta d'implicació institucional”
  • La Corporació provincial ja prepara la pròxima edició del Feminari, en el qual es donarà major protagonisme als municipis per acostar la seua experiència després de la posada en marxa dels seus Plans d'Igualtat
Imagen
12/06/2017

Si la Diputació de València ha sigut capaç en dos anys de legislatura d'engegar accions en favor de l'equitat de gènere ha sigut pel treball de les associacions de dones. La diputada d'Igualtat, Isabel García, ha posat en valor en la clausura del II Feminari de València la tasca dels col·lectius feministes que “en aquests últims 20 anys han suplit la falta d'implicació institucional”.

 

García ha parlat de la “sort” de tenir responsabilitat política per a “poder fer totes aquelles coses que somiava quan estava darrere de la pancarta”. I ha expressat la seua satisfacció per la consolidació d'una cita que enguany ha augmentat la participació pel que fa a l'edició anterior. Per la seua banda, la directora general de l'Institut Valencià de les Dones, María Such, ha assenyalat que “des d'espais de debat com aquest és des d'on s'ha de fonamentar el nou feminisme”.

 

La periodista Rosa Solbes ha fet un repàs a totes les taules redones que han tingut lloc en el II Feminari, subratllant que “el feminisme no és emoció, sinó part de la teoria de la democràcia”, i ha apuntat que “el llenguatge en els mitjans de comunicació segueix sent sexista”. Així mateix, Solbes ha destacat com una de les principals conclusions de les expertes el fet que, malgrat els avanços, encara queden fronts oberts en àmbits com el cinema, la televisió o la cultura.

 

 

Protagonisme dels municipis en el pròxim Feminari

 

La diputada d'Igualtat, Isabel García, ha avançat algunes idees que des de l'àrea es pretenen posar en marxa en el pròxim Feminari. Una d'elles és la de donar major protagonisme als municipis en la cita de l'any que ve, de manera que siguen els propis ajuntaments els que expliquen les seues experiències des de l'engegada dels seus Plans d'Igualtat, per la qual cosa han rebut ajuda de la Corporació provincial, que va obrir una línia de subvencions específiques.

 

Una altra de les temàtiques que es barreja tractar en la pròxima edició del Feminari és la de la bretxa salarial, així com la presència d'un expert que aborde les noves masculinitats, per aproximar-se a la matèria des d'un altre punt de vista. Seria la primera intervenció d'un home com a ponent en aquest congrés nacional que, en al voltant de dos anys, ha tornat a situar a València com a referent del feminisme.

 

*Hi ha imatges disponibles en el FTP de Dival

Conclusions del II Feminari de València
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet