Versió per a imprimir

La Diputació consolida els Premis Celia Amorós en la seua lluita contra la violència de gènere

  • El president, Toni Gaspar, i la diputada d’Igualtat, Isabel García, entreguen els guardons d’enguany a La Fe, l’associació Alanna, l’Ajuntament de Picassent i Julia Sevilla
  • Aquesta iniciativa, que compleix la seua tercera edició, es converteix en una eina més per a fer front a la violència masclista, al costat de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere
Imagen
16/11/2018

La Diputació de València ha convertit la Igualtat i la lluita contra la violència de gènere en un dels eixos de la seua gestió. Al llarg de la present legislatura s'ha creat la primera delegació específica d'Igualtat en la història de la corporació, que ha desenvolupat el primer programa en aquesta matèria, dirigit a ajudar els ajuntaments de la província a posar en marxa els seus propis plans d'Igualtat.

 

En aquest context naixen els Premis Celia Amorós, una iniciativa de l'àrea d'Igualtat que dirigeix Isabel García, que enguany aconsegueix la seua tercera edició, i que reconeix el treball de persones i col·lectius que lluiten contra la violència masclista. La comissió per a la sensibilització contra la violència de gènere de l'hospital La Fe de València, l'associació Alanna, l'Ajuntament de Picassent i Julia Sevilla són els guanyadors d'enguany i han recollit el seu premi en l'acte celebrat en el Saló de Reines de la Diputació.

 

El president de la Diputació, Toni Gaspar, va fer un reconeixement a “la consolidació d'uns premis que han aconseguit un gran prestigi en tan sols tres edicions”. Gaspar va posar en valor al moviment feminista que “amb el seu inconformisme com a millor arma ha aconseguit protagonitzar una autèntica revolució social en la lluita dels drets socials de les dones”.

 

Per la suea part, la titular d'Igualtat, Isabel García, va llançar un missatge d'optimisme, doncs “encara que queda molt per fer, l'impuls contra la violència de gènere que ha rebut amb el Pacte impulsat pel nou Govern ens permet veure una mica de llum”. La diputada va demanar “unitat per a continuar treballant contra totes les arestes del patriarcat: la prostitució, els ventres de lloguer i les violències masclistes”.

 

Els responsables de la Diputació van estar acompanyats pel delegat del Govern a la Comunitat, Juan Carlos Fulgencio, la directora general de l'Institut de la Dona i per a la Igualtat, Silvia Buabent, el subdelegat del Govern, José Roberto González, la presidenta del Consell Jurídic Consultiu, Margarita Soler, la portaveu d'Igualtat en els Corts, Rosa Mustafá, i el secretari general d'UGT-CV, Ismael Sáez.

 

Els premiats

 

En la present edició, la comissió d'expertes d'Igualtat de la corporació provincial, integrada per dones de diferents àrees de gestió de la Diputació, tècniques d'Igualtat de diferents municipis i altres organismes com la Universitat de València, la Policia Local, amb el Grup GAMMA, i col·lectius socials o ONG’s com a Caves i la Fundació ANAR, ha seleccionat el de l'Hospital La Fe com a millor projecte de sensibilització; la implicació de Picassent i Alanna en les categories d'ajuntaments i associacions i la labor de Julia Sevilla, la primera dona professora titular en Dret Constitucional a Espanya i primera lletrada en Les Corts.

 

El reconeixement a l'hospital La Fe arriba a través d'una comissió creada a iniciativa del propi personal del centre. Un òrgan integrat per professionals de diferents àmbits (docència, escola d'infermeria, recursos humans, assistència sanitària, prevenció de riscos laborals i comunicació) amb l'objectiu de formar i sensibilitzar al personal per a la detecció de possibles casos de violència de gènere.

 

L'associació Alanna porta 16 anys contribuint al desenvolupament d'una societat inclusiva, sostenible i igualitària, realitzant programes locals que afavoreixen la inclusió social dels col·lectius més vulnerables, principalment dones, menors i famílies, i col·laborant amb el teixit social, polític i empresarial en la lluita contra l'exclusió social.

 

Julia Sevilla va ser la primera dona professora titular en Dret Constitucional a Espanya, la primera lletrada en Les Corts i adjunta al Síndic de Greuges. Dins de la seua participació en la societat civil ha col·laborat, entre altres, amb la Federació de Dones Progressistes de la Comunitat i l'Associació Valenciana de Juristes Demòcrates, i és precursora en l'acadèmia espanyola dels estudis constitucionalistes amb perspectiva de gènere.

 

Finalment, el municipi de Picassent va iniciar les seues polítiques d'Igualtat en 1989 amb motiu de la commemoració del 8 de març. En l'actualitat, Picassent compta amb un grup de teràpia i creixement personal i emprén campanyes de sensibilització amb una gran difusió en els espais públics, els comerços municipals, la web municipal i les xarxes socials, a més de coordinar les accions de totes les àrees de gestió del consistori sobre la base de la Igualtat. L'alcaldessa i diputada Conxa García van rebre el premi al costat de la regidora d'Igualtat, Belén Bernat.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet