Versió per a imprimir

La Diputació construirà 2 rotondes en la connexió de la CV-370 de Manises al By-Pass per a eliminar el punt negre

  • L'actuació de l'àrea de Carreteres ix a licitació amb un pressupost de 719.000 euros i un termini d'execució de 6 mesos
  • Les glorietes a banda i banda de l'autovia reordenaran els girs en un tram amb 17.000 vehicles al dia i concentració d'accidents
Imagen
19/12/2019

La Diputació de València ha tret a licitació l'actuació en la CV-370 de Manises a Pedralba per a millorar la seguretat en la connexió amb l'autovia A-7, a l'altura del By-Pass. L'àrea provincial de Carreteres construirà dues rotondes a banda i banda de l'autovia que reordenaran els moviments de gir en les actuals interseccions, un tram de concentració d'accidents des de fa més d'una dècada.

 

El diputat de Carreteres, Rafa García, explica que “esta via de Manises a Pedralba té una elevada intensitat de circulació en punts com la connexió amb el By-Pass, un tram que concentra 17.000 vehicles diaris i en el qual és necessari actuar d'urgència per a pacificar el trànsit, suavitzant així els girs que provoquen l'acumulació d'accidents en l'únic punt negre identificat per la DGT en la xarxa provincial de carreteres”.

 

L'obra, que compta amb un pressupost de 718.854,39 euros i un termini d'execució de 6 mesos, es desenvoluparà entre el punt quilomètric 5,5 i el 6,5 de la CV-370 de Manises a Pedralba, mantenint l'estructura existent per a l'encreuament d’esta via de titularitat provincial sobre l'A-7. La urgència de la mateixa s'emmarca en la política de l'àrea de Carreteres de la Diputació de millorar constantment la seguretat i el manteniment de la seua xarxa viària, que s'estén al llarg de 1.800 quilòmetres.

 

Les rotondes

 

La remodelació de les interseccions en les quals es concentra un elevat índex de accidentabilidad s'ha resolt mitjançant la projecció de dues glorietes a banda i banda de l'autovia, que busquen reduir dràsticament les freqüents col·lisions que actualment es produeixen pels girs complexos en unes infraestructures insuficients per a absorbir el volum de trànsit actual.

 

Estes rotondes tindran un radi interior de 20 metres i una calçada anul·lar de 8 metres, ajustant-se tot el possible a les rasants actuals i amb enllumenat públic perimetral en els anells circulars. Quant a la integració paisatgística, les dues glorietes s'integraran en l'entorn mitjançant l'ornamentació de les illetes centrals amb sengles mosaics de graveta de colors.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet