Versió per a imprimir

La Diputació de València i FLACSO Argentina ultimen el projecte d’investigació dirigit a jóvens en matèria d’igualtat i TIC

  • La diputada d’Igualtat i Joventut es reuneix amb Gloria Bonder, de FLACSO Argentina, per a impulsar el projecte «Jóvens investigant jóvens en el món digital: un programa d’investigació i acció des de l’enfocament de gènere»
Isabel García recibe a Dtra Género de Flacso Argentina foto_Abulaila (3).jpg
30/11/2016

La diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, s'ha reunit aquest dimecres en el Saló de Reines de la seu de la institució provincial amb Gloria Bonder, que dirigeix l'Àrea de Gènere, Societat i Polítiques de FLACSO Argentina i és coordinadora de la càtedra UNESCO Dona, Ciència i Tecnologia a Amèrica Llatina. El motiu fonamental de la reunió ha sigut ultimar detalls per a impulsar el projecte d’investigació «Jóvens investigant jóvenss en el món digital: un programa d’investigació i acció des de l'enfocament de gènere».

 

Es tracta d'una iniciativa fruit d'un conveni de coŀlaboració entre ambdues institucions per a fomentar el coneixement i l’estudi del comportament juvenil en matèria de gènere i noves tecnologies. «S'ha detectat en els adolescents un augment de l'assetjament i la violència de gènere en les xarxes socials. Per això és important impulsar iniciatives com aquesta, perquè siguen els jóvens mateixos els que indaguen sobre aquestes qüestions» —ha dit Isabel García.

 

El projecte se centrarà en la indagació d'experiències positives i negatives, en l'ús de les TIC, en particular de les xarxes socials, per jóvens d’entre 12 i 18 anys, i en un abordatge metodològic basat en la investigació per a crear coneixements en aquestos temes amb la producció de recursos de comunicació i educació elaborats des de la veu, els interessos i les necessitats dels jóvens mateixos.

 

«Es tracta que els jóvens s'interessen en la recerca en aquestes matèries (joventut i gènere) i de brindar-los ferramentes conceptuals i metodològiques bàsiques que després permeten elaborar materials de divulgació» —ha dit Gloria Bonder.

 

El projecte inclou un taller de formació i una fase de treball de camp, en la qual es conformarà l'equip d’investigació. Amb les dades que s'arrepleguen, està previst elaborar un informe i material digital que servisca per a la divulgació entre els jóvens mateixos.

 

*Disponibles imatges de vídeo en la FTP de la Diputació de València

La diputada Isabel García
La diputada Isabel García
Gloria Bonder
Gloria Bonder
Isabel García i Gloria Bonder
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet