Versió per a imprimir

La Diputació de València invertirà enguany 37,3 milions en carreteres

  • El president, Jorge Rodríguez, destaca les actuacions per a resoldre zones conflictives i millorar la seguretat: «El primer és atendre els municipis i les persones»
  • Maria Josep Amigó valora la redistribució de les inversions «d'una manera eficaç i justa»
  • Pablo Seguí, diputat de Carreteres, assegura que el nivell d'execució de les obres augmentarà i que la major part estaran executades o en marxa enguany
  • En total es licitaran díhuit projectes, que comprenen quaranta-cinc obres, que milloraran la xarxa de carreteres en totes les comarques
Rueda prensa carreteras foto_Abulaila (1)_0.jpg
12/04/2016

La Diputació de València invertirà el 2016 més de 37 milions d'euros en carreteres i infraestructures vinculades a la xarxa viària provincial, segons ha anunciat aquest dijous el president, Jorge Rodríguez, que ha destacat la «racionalització» d'aquest pla anual, que manté la inversió mitjana i «ajudarà en primer lloc els municipis i les persones».

 

El president ha indicat que aquest pla de carreteres «marca l'empremta de la nova Diputació, amb més obres de menor quantia i la màxima transparència i objectivitat en els contractes».

 

Rodríguez, acompanyat en la presentació del Pla d'Inversions en Carreteres 2016 per la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, el diputat de Carreteres, Pablo Seguí, i els portaveus de València en Comú i Esquerra Unida, Roberto Jaramillo i Rosa Pérez, ha dit que els canvis principals en la política d'infraestructures passen per prioritzar la solució de problemes en zones conflictives i millorar la seguretat amb actuacions molt necessàries, que encara estaven pendents d'una època en què prevalien els grans projectes.


Per la seua banda, la vicepresidenta, Maria Josep Amigó, ha manifestat que les carreteres son una de les necessitats prioritàries que tenen els municipis, ja que «la seguretat vial ens afecta tots».

 

Amigó ha destacat que les inversions estan «molt territorialitzades», en la línia que està marcant el nou equip de govern de «redistribuir les inversions d'una manera eficaç i justa». En paraules de la vicepresidenta, «es demostra que a poc a poc es va acabant amb les males pràctiques d'una altra època i que hi ha una altra forma de governar».

 
El president ha valorat l'estratègia d'anteposar la seguretat vial i resoldre els problemes quotidians dels veïns a les grans obres, que alentien l’execució i no arribaven a cobrir el territori de la província.

 

En aquest sentit, el titular de Carreteres, Pablo Seguí, ha explicat que aquest tipus d'obres «s'executen més ràpidament: totes estaran en marxa al llarg d'enguany i moltes podran fins i tot acabar-se».

 

En total s'estan licitant díhuit projectes, que comprenen quaranta-cinc obres, que milloraran la xarxa de carreteres en totes les comarques. En paraules de Pablo Seguí, «actuem en tota la província amb moltes obres en lloc de grans obres».

 

El diputat de Carreteres ha afegit que aquest pla és «producte de l'atenció a un centenar d'alcaldes en la legislatura actual, la qual cosa ens ha donat un coneixement dels municipis i les seues necessitats en seguretat vial, que és una responsabilitat de la Diputació».


Entre les actuacions contemplades en aquest Pla de Carreteres 2016, destaca, pel seu import, l'ampliació i millora de la plataforma en la CV-395 a Sot de Chera, amb 2.622.000 euros; els més de 3 milions invertits en la demarcació de Serra; els compromisos adquirits pel president i el diputat de Carreteres a Cortes de Pallás, amb 2 milions d'euros; la rehabilitació del pont d'Alfons XIII a Fortaleny, pel seu valor arquitectònic i patrimonial, i les millores de seguretat vial en carreteres de Bicorp,el Mareny de Barraquetes, Gavarda, Utiel, Benigànim i la Pobla del Duc, entre altres.

 

La informació obtinguda dels ajuntaments ha sigut acarada amb els tècnics de lÀàrea de Carreteres, que, segons ha dit el responsable de l'àrea i portaveu del grup socialista en la Diputació de València, «han fet un treball magnífic a l'hora d'establir els projectes prioritaris en matèria de seguretat vial».


El diputat de Carreteres ha desglossat el pressupost de l'àrea, que compta amb 22 milions per a inversions en noves carreteres més 2,3 milions destinats a actuacions de millora d'accessos i seguretat vial en els municipis.

 

A més, es destinaran 8,2 milions a la conservació d'infraestructures existents, 2,3 milions a l’obtenció de terrenys per a poder executar les obres i 2,4 milions a projectes de millora de la xarxa viària en el futur, com per exemple noves vies ciclovianants en la xarxa provincial, un pla de sorolls i solucionar el problema de les parades d’autobús en la xarxa de carreteres comarcals.


Un altre dels canvis substancials en la política de carreteres són els plecs d'adjudicació, que ha modificat el nou equip de govern per a ajustar el preu de les carreteres i que el criteri econòmic siga determinant en el procés de selecció de l'empresa que ha d'executar l'obra. Aquest canvi, que busca incentivar els contractistes perquè ajusten els preus, no pretén abaratir el cost de les actuacions, sinó fer transparent el procés i aplicar uns criteris objectius de selecció, amb la qual cosa en cap moment es posa en qüestió la qualitat dels projectes.

 DescripcióMida
icono application/pdfDossier del pla78.44 KB
Declaracions de Jorge Rodríguez
Declaracions de Jorge Rodríguez
Declaracions de Maria Josep Amigó
Declaracions de Maria Josep Amigó
Declaracions de Pablo Seguí
Declaracions de Pablo Seguí
Roda de premsa
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet