Versió per a imprimir

La Diputació de València lidera la incorporació de municipis a la Startup Europe Week de projectes innovadors

  • Bartolomé Nofuentes, diputat de Projectes Europeus: “Som un dels espais geogràfics europeus que més municipis ha mobilitzat”
  • Prop de 40 localitats de la província organitzen amb la Diputació una sèrie d'actes en el marc del finançament europeu a la innovació, dins de la Startup Europe Week
  • Juan Viesca, cap de Fons Europeus de Finnova, insta a ajuntaments i empreses a “no deixar ni un cèntim d'euro a Brussel·les que puga arribar a la Comunitat Valenciana”
El diputat Bartolomé Nofuentes en la presentació de la Startup Europe Week
06/02/2017

La Diputació de València ha acollit aquest dilluns la presentació de la Startup Europe Week, una iniciativa que, en paraules del diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes, pretén “donar a conéixer als municipis valencians i les empreses locals les línies de finançament que té Europa, sobretot aquelles que estan associades a la innovació i a l’empreniment”.

 

Ciutats de tota Europa s'han sumat a aquesta iniciativa, de la mateixa manera que la Diputació de València, que abandera l'organització de propostes en la província, amb al voltant de quaranta ajuntaments que s'han unit a aquestes activitats informatives. “Estem orgullosíssims de ser un dels espais geogràfics europeus que més municipis ha mobilitzat”, ha destacat Bartolomé Nofuentes.

 

En l'acte de presentació, que ha tingut lloc en la sala de Reines de la institució provincial, també han participat Finnova i Climate-KIC Spain. El cap de departament de Fons Europeus de Finnova, Juan Viesca, ha destacat l'oportunitat que suposa Europa per a donar eixida a projectes emprenedors, amb un pressupost de 960.000 milions d'euros: “Si no s'utilitza per entitats de la Comunitat Valenciana seran altres regions i ciutats les que aprofiten aquest tipus d'ajudes”, per la qual cosa insta a ajuntaments i empreses a “no deixar ni un cèntim d’euro a Brussel·les que puga arribar a la Comunitat Valenciana”.

 

De la mateixa manera, Ignacio Chanzá, responsable de’Empreniment i Innovació de Climate-KIC Spain, ha assenyalat "la importància de donar a conéixer les oportunitats que Europa brinda a l'ecosistema emprenedor”, com poden ser idees i empreses d'incipient creació perquè puguen optar a finançament i als recursos i oportunitats que ofereix Europa.

 

Al llarg de deu dies, prop de 40 municipis de tota la província organitzaran activitats i sessions emmarcades en la Startup Europe Week, convertint-se en paraules de Nofuentes, en la província europea que més actes organitze. “La idea és que cada dia, en diversos pobles alhora, es vagen fent actes per a conéixer eixa línia que Europa té, que és acostar el finançament als emprenedors i a les startups”, ha assenyalat.

 

Durant les sessions es duran a terme presentacions de projectes europeus, així com d'accions locals específiques, informació sobre accés a recursos financers i networking, entre altres accions. Així mateix, en l'acte de presentació la fundació Finnova ha donat a conéixer les convocatòries per a reforçar ecosistemes digitals europeus, els Startup Europe Awards i el Projecte H2020 Nobel Grid.

 

La Startup Europe Week és una iniciativa impulsada per la Comissió Europea amb l'objectiu de mostrar les diferents ajudes econòmiques en l'àmbit comunitari, així com les millors iniciatives promogudes per les regions per a recolzar als empresaris, informar a l'ecosistema local sobre les possibilitats existents i assessorar a emprenedors i establir llaços de contacte amb el teixit social i empresarial.

 

*Disponibles imatges de vídeo en FTP Diputació de València

El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes
El diputat de Projectes Europeus, Bartolomé Nofuentes
Juan Viesca, cap de departament de Fons Europeus de Finnova
Juan Viesca, cap de departament de Fons Europeus de Finnova
Ignacio Chanzá, responsable d'Empreniment i Innovació de Klimate-KIC Spain
Ignacio Chanzá, responsable d'Empreniment i Innovació de Klimate-KIC Spain
Presentació de la Startup Europe Week
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet