Versió per a imprimir

La Diputació de València xifra en 4,3 milions els danys de l’incendi en infraestructures locals

  • El president Rus es reunix amb els alcaldes dels municipis afectats i assegura, en tot cas, el finançament de les reparacions
El president Rus saluda l'alcaldessa de Macastre, María José Casero
11/07/2012

 

El president de la Diputació, Alfonso Rus, ha presentat esta vesprada als alcaldes dels municipis afectats la valoració dels danys en infraestructures locals que afecten servicis bàsics, que ascendixen a 4,3 milions d’euros, segons una estimació tècnica elaborada a partir d’un informe exhaustiu i sobre el terreny realitzat pels tècnics de la Diputació de València.
La valoració té en compte els danys en infraestructures bàsiques (414.700 euros), carreteres (2.750.000 euros), camins rurals (989.118) i riscos geològics (198.000 euros). El president Rus anticipà en la trobada d’esta vesprada que eixa valoració i eixe informe s’ha remés ja a la Delegació de Govern perquè esta, al seu torn, ho envie al ministeri perquè, en principi, assumisca l’informe i decrete les ajudes corresponents, segons avançà al seu dia el ministre d’Interior, Jorge Fernández, en la seua reunió a València. No obstant això, Alfonso Rus va assegurar als representants municipals que la Diputació de València podria avançar part d’eixos diners o cobrir la diferència que poguera haver-hi entre la valoració i les ajudes que aporte l’Estat per a les obres d’esmena d’estes greus deficiències.

Intervenció immediata

En tot cas, els alcaldes van conéixer de primera mà que la Diputació de València, a través de la seua empresa pública Imelsa, i, en concret, amb les brigades forestals, ja ha començat a treballar en diversos municipis per a atendre, prioritàriament, el subministrament d’aigua i que, amb posterioritat, anirà esmenant altres danys menys peremptoris com els camins i els senyals, i també atendrà els riscos geològics que es deriven de l’efecte de les flames.
Per a això, la diputació de València ha dut a terme una modificació pressupostària de 500.000 euros amb què cobrir les primeres despeses en les reparacions més peremptòries. «El que volem —comentà— és fer les coses ja, i les estem fent. La Diputació de València ja està ací, però amb sentit comú; ràpidament, però amb sentit comú».

Totes les necessitats

Igualment, el vicepresident de la corporació, Juan José Medina, que ha coordinat la reacció de la institució provincial, va comentar als alcaldes que es tracta d’un primer informe sobre el qual «havíem de començar a treballar, però que els ajuntaments podran incorporar noves necessitats i danys segons les vagen coneixent, per a la qual cosa la Diputació de València continuarà prestant una atenció prioritària».
Medina, així mateix, i a petició d’algun alcalde, va confirmar que el departament corresponent ampliarà el nombre de tècnics que, gràcies als convenis amb col·legis professionals, estan ara mateix prestant servici. En este cas s’augmentaran tècnics relacionats amb l’enginyeria de muntanyes o agrònoma.

Declaraciones Alfonso Rus
Declaraciones Alfonso Rus
Recursos reunión Alfonso Rus con alcaldes
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet