Versió per a imprimir

La Diputació dóna la benvinguda als 35 nous bombers del Consorci

  • Després de superar l'oposició i el curs de formació passen a cobrir les necessitats actuals de la plantilla després de les recents jubilacions
Imagen
09/04/2019

La Diputació de València ha donat la benvinguda aquest dimarts als 35 nous bombers interins del Consorci Provincial, que han pres possessió del seu lloc en un acte que ha comptat amb la presència del president de la corporació, Toni Gaspar, i el president del Consorci Provincial de Bombers de València, Josep Bort.

 

Aquests 35 bombers van superar totes les proves de fase d'oposició de 2016 però no van obtindre plaça i han acabat el curs de formació de 250 hores. “Fa només uns dies vam fer un acte de reconeixement als bombers que es jubilaven i hui estem ací per a rebre a les noves generacions. Molta sort”, ha afirmat Gaspar.

 

A partir d'ara, aquests 35 bombers passen a cobrir les necessitats actuals del Consorci. En paraules de Josep Bort, “des del principi hem fet una forta aposta per ampliar la plantilla i els mitjans necessaris per a continuar vetlant per la seguretat dels ciutadans”. El responsable del Consorci s'ha dirigit als nous efectius: “us esteu formant per a ser uns grans professionals, l'aprenentatge transcorre al llarg de la vida. Aprofiteu-ho i mantingueu la flama viva de la il·lusió, la societat espera molt de vosaltres”.

 

El curs de 250 hores, de caràcter eminentment pràctic, ha comprés matèries relacionades amb el maneig dels diferents equips del Consorci, els procediments d'actuació en incendis d'interiors i forestals, el maneig de vehicles i el rescat aquàtic, així com en accidents de trànsit.

 

En l'acte, celebrat en el saló de plens de la corporació provincial, també han estat presents l'inspector cap del Consorci, José Miguel Basset; el gerent del Consorci, José Manuel Ballester, i el secretari general, Juan Jiménez. “Després de quasi 4 anys, aquesta direcció ha gestionat tres oposicions de bombers, amb més de 100 funcionaris i amb quasi 260 bombers que han accedit al Consorci”, ha assenyalat el gerent en la seua benvinguda als nous professionals.

 

L'actual direcció del Consorci ha gestionat les oposicions convocades en 2014 i desenvolupades en 2015 i va convocar un procés selectiu de 49 places en 2016 a les quals ara se suma aquest nou procés amb 41 places de bomber-conductor. A aquesta oposició s'han presentat 1.208 persones de les quals 1.142 han sigut admeses en el procés i han pogut concórrer a les proves.

 

Finalment, l'inspector cap també ha volgut donar l'enhorabona als bombers: “aneu a gaudir d'uns companys que us poden ensenyar molt. Comenceu una professió, deixeu-vos voler per ella. Benvinguts”, ha conclòs José Miguel Basset.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet