Versió per a imprimir

La Diputació elabora una guia per a gaudir l’Horta Sud a peu i en bicicleta

  • L'objectiu de la publicació és aprofitar la xarxa actual de vies per a vianants i ciclistes i apuntar millores, així com posar en valor l'horta i els elements patrimonials de la comarca
  • Conxa Garcia: “Aquestes xarxes permetran gaudir de tot el que ens envolta donant qualitat de vida. Cal conéixer el nostre patrimoni i aquest es coneix visitant-ho”
Imagen
05/04/2017

Anar amb bici des de Torrent a València, o caminant des d'Albal a Alfafar, sense la preocupació del trànsit d'automòbils i gaudint del paisatge de l'horta. En aquests moments ja és possible, perquè existeix tot un traçat de vies al llarg de l'Horta Sud que permet la comunicació entre les diferents localitats de la comarca. Si ben alguns trams no són coneguts i existeixen punts que es troben inconnexos.

 

Per tot açò, l'àrea d'Assessorament Municipal de la Diputació de València ha elaborat la col·lecció monogràfica ‘Xarxa d’itineraris ciclistes i per a vianants. L'Horta Sud. Vol (I) i (II)’, una recopilació de rutes per a vianants i ciclistes que “unifica en un projecte totes les comunicacions per a vianants i ciclistes de la comarca”, en paraules de José Luis Romero, cap del Servei d'Assistència Tècnica a Municipis de la institució provincial.

 

Es tracta d'un projecte elaborat pel propi Romero, l'arquitecta María Herranz i l'arquitecte tècnic José Llop, que té com a objectiu aprofitar la xarxa actual i apuntar millores i construcció de nous trams que arredonisquen el traçat existent, per al seu gaudi per vianants i ciclistes. “Aquestes xarxes permetran gaudir de tot el que ens envolta donant qualitat de vida. Cal conéixer el nostre patrimoni, i aquest es coneix visitant-ho”, ha assenyalat la diputada de l'àrea, Conxa Garcia.

 

Així mateix, es pretén acostar l'horta a la població urbana i valorar una xarxa secular de camins històrics en l'àrea metropolitana de València, a més de posar en valor elements patrimonials de la comarca, com alqueries, pous, barraques, esglésies o torres, com la d’Espioca. “Quant més coneixem més ho volem i també més ho protegim. El treball va en aquesta línia, protegir l'horta i donar-la a conéixer”, ha assegurat José Luis Romero.

 

 

Itineraris organitzats per a connectar municipis

 

El projecte preveu recorreguts organitzats en tres nivells: itineraris comarcals, utilitzant grans eixos radials i transversals; supramunicipals, connectant cada municipi amb les localitats properes; i municipals, que permeten l'accessibilitat als equipaments i elements rellevants del propi municipi. “Es pretén donar una alternativa a la gent que vol anar amb bici o a peu i que no saben que tenen aquestes opcions”, ha destacat José Llop, un dels autors de l'obra.

 

D'aquesta manera, s'inclouen sis itineraris comarcals radials: el del Parc Natural del Túria, Xirivella-Aldaia, la via AVE, la via Avinguda del Sud, la via Augusta i el Camí de Llevant i la via Litoral. Així mateix, s'arreplega un itinerari transversal interior, que comunica els termes de Quart de Poblet, Aldaia, Alaquàs, Xirivella, Picanya, Paiporta, Sedaví, Castellar-Oliveral i Pinedo; un d'exterior, que enllaça els termes de Manises, Quart de Poblet, Aldaia, Torrent, Picassent, Alcàsser, Beniparrell i Silla; i un de supramunicipal, que connecta Massanassa amb El Saler.

 

Mitjançant l'ús d'aquest traçat, a més de fomentar un estil de vida saludable i l'ocupació de mitjans de transport sostenibles, es pretén protegir i conservar l'horta, un espai d'alt valor paisatgístic i cultural. “Cal posar en valor el patrimoni de la comarca, que hem de conéixer, així com les nostres arrels, per a definir qui som”, ha assegurat Conxa Garcia. Tot, per a segons els autors d'aquest monogràfic, desenvolupar accions que protegisquen aquest espai davant el seu greu risc de desaparició.

 

*Disponibles imatges de vídeo en FTP Diputació de València

 

Rutes per a vianants i ciclistes de l'Horta Sud sobre les quals la Diputació de València ha fet un monogràfic
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet