Versió per a imprimir

La Diputació felicita la Selecció Valenciana Femenina de Rugbi pel triomf en el Campionat d'Espanya

  • El president, Jorge Rodríguez, la vicepresidenta Maria Josep Amigó i la diputada d'Esports, Isabel García, reben les jugadores sub-18, el president de la Federació i el cos tècnic
  • Els responsables de la Diputació coincideixen en destacar els valors de respecte i esportivitat del rugbi i posen en valor l'aposta per la igualtat d'un esport que guanya adeptes
Recepción Club Rugby Femenino foto_Abulaila (5).jpg
18/05/2016

La comitiva de la Selecció Valenciana Femenina sub-18 ha visitat la Diputació de València amb el trofeu que acredita les seues jugadores com a campiones d'Espanya de rugbi. El president de la Diputació, Jorge Rodríguez, la vicepresidenta Maria Josep Amigó i la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, han felicitat les jugadores, amb la capitana Maria Soler al capdavant, el cos tècnic i els responsables de la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana per l'èxit aconseguit en el torneig disputat a Cullera el darrer cap de setmana d'abril.

 

En paraules de Jorge Rodríguez, «és un orgull poder rebre en aquesta casa les campiones d'Espanya de rugbi i recolzar-les en una faena que està reportant tant d’èxit. Aquestes jugadores són un model per a nosaltres, perquè pensem que cal potenciar la cultura de l'esforç. L'esport ha de ser per a tots, i a partir d'un concepte d'igualtat», ha continuat Rodríguez, que ha acabat dient que «el treball ben fet, la constància i creure en el que un fa sempre porta bons resultats, i aquestes xiques en són un exemple clar».

 

Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació, ha manifestat que «hui és un dia gran per a la Diputació per poder rebre les campiones espanyoles de rugbi». En opinió de la vicepresidenta, «és molt important per a nosaltres que siguen dones, perquè l'esport sempre ha sigut cosa d'hòmens. Cal apostar per l'esport femení, com està fent la Diputació, i animar aquestes xiques perquè continuen treballant perquè el rugbi siga un esport inclusiu, tant d'hòmens com de dones» —ha dit Amigó.

 

El president de la Federació de Rugbi de la Comunitat Valenciana, José Luis López, ha destacat que en només dos o tres anys s'han multiplicat els fitxatges femenins en la Federació, ja que han passat de 35 a vora 500, amb 8 equips en la comunitat autònoma. Aquesta dada demostra la bona salut d'un esport que no distingeix entre gèneres ni tampoc pel que fa a la condició física. A més, «en el rugbi es té un respecte absolut pels àrbitres i pels rivals, cosa que porta l'esportivitat a un extrem que és difícil trobar en altres disciplines».

 

Per la seua banda, la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García, ha felicitat a la Federació valenciana de Rugbi «per incorporar la igualtat, la diversitat i la inclusió a la seua faena diària», i també ha posat en valor la promoció que fa d'aquest esport a nivell provincial i autonòmic.

 

La capitana de la Selecció Valenciana Femenina sub-18, Maria Soler, ha posat fi a l'acte en el Palau del Marqués de la Scala: «ens havem esforçat molt i ho havem donat tot per a arribar fins a ací. És molt complicat perquè aquest és un esport en el qual s'afavoreix més els hòmens. És fascinant practicar el rugbi».

 

Les jugadores del combinat valencià sub-18 de rugbi es varen proclamar campiones d'Espanya a Cullera després d'imposar-se en la final a tres als equips de Madrid i Catalunya, els grans favorits del torneig.

Recepció de la Selecció Valenciana Femenina de Rugbi
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet