Versió per a imprimir

La Diputació i el Col·legi de Metges reconeixen a Bernardo Luís Monzó com a metge rural de l’any

  • El guardó reconeix la trajectòria professional d'un col·lectiu que atén a més de 200 municipis de les comarques valencianes amb una població menor de 10.000 habitants
  • La diputada Mercedes Berenguer ha lliurat al doctor Monzó el guardó en la Beneficència davant familiars i companys de professió
Imagen
24/04/2018

La Diputació de València i el Col·legi de Metges de València han reconegut, en un acte públic celebrat en la Beneficència, la trajectòria professional del doctor Bernardo Luis Monzó, al que han lliurat una plaça commemorativa com a metge rural de l'any. El guardó, que celebra la seua tercera convocatòria, va nàixer per a valorar la bona labor d'aquest col·lectiu mèdic, que atén als veïns i veïnes dels més de 200 municipis valencians de menys de 10.000 habitants.

 

La diputada de Benestar Social, Mercedes Berenguer, ha presidit l'acte al costat de la presidenta de l'Il·lustre Col·legi Oficial de Metges de València (ICOMV), Mercedes Hurtado, i el secretari de la Fundació del Col·legi de Metges, Francisco Fornés. "En la Diputació ens dediquem a col·laborar amb les poblacions més xicotetes i reconéixer la trajectòria de la gent que està treballant molts anys en un poble al servei de les famílies, considerem que és importantíssim i per açò apostem per donar aquest premi", ha destacat la diputada.

 

En aquesta tercera edició, el jurat de la Fundació del Col·legi de Metges de València ha valorat els càrrecs de caràcter assistencial exercits en atenció primària en el mitjà rural; els anys de dedicació en aquest àmbit; els premis i distincions rebuts, especialment en els llocs on s'ha desenvolupat aquesta labor, les seues contribucions més rellevants en aqueix camp i el reconeixement social en el seu àmbit assistencial.

 

Per a Bernardo Luis Monzó aquest premi és "una satisfacció molt gran, ja que no m'esperava ser seleccionat entre tants companys i quan em va cridar la presidenta del Col·legi de Metges se'm va posar la pell de gallina", ha destacat el premiat, que assegura que "dels metges rurals s'ha parlat poc, hem sigut els grans oblidats, així que em sent molt agraït que la Diputació i el Col·legi de Metges s'haja preocupat per destacar la figura d'un metge rural", ha conclòs.

 

 

Trajectòria del Millor Metge Rural

 

El doctor Bernardo Luis Monzó ha exercit la medicina durant quasi 40 anys en el municipi de Benimodo, després de treballar en l'Hospital Provincial i realitzar el servei militar com a soldat mèdic en l'Acadèmia d'Intendència d'Àvila. Especialitzat en Medicina Familiar i Comunitària, el doctor Monzó va formar part activa de la Societat Espanyola de Metges d'Atenció Primària (SEMERGEN), sent vocal en la seua primera junta directiva autonòmica.

 

El premiat va ser integrant, des del moment de la seua formació, de les tasques d'Hospitalització a domicili (UHD) de l'Hospital de la Ribera, atenent durant 15 anys a pacients terminals o amb malalties degeneratives avançades en els seus domicilis. Actualment, després de ser jubilat en el servei públic, el doctor Monzó treballa des de 2016 en la seua pròpia consulta mèdica en la població de Carlet.

 

La Fundació del ICOMV va crear aquest guardó juntament ambla col·laboració de la Diputació de València per a reconéixer la imprescindible, i a vegades poc reconeguda, labor dels metges rurals en la província de València. En les anteriors edicions van ser distingits els doctors Rafael Belenguer i Francisco Valls.

 

Hi ha imatges disponibles en el FTP de Dival.

La Diputació i el Col·legi de Metges reconeixen a Bernardo Luís Monzó com a metge rural de l’any
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet