Versió per a imprimir

La Diputació injecta 300.000 euros en el xicotet comerç per a ajudar el sector a superar la crisi

  • La corporació provincial subvenciona a Unió Gremial i Confecomerç per a contribuir al treball que desenvolupen estes associacions amb pimes, micropimes i autònoms valencians
  • Els 150.000 euros per a cada federació es destinaran a accions concretes de dinamització dels comerços i associacions comercials dels pobles i a assessorament per a accedir a ajudes
Imagen
14/05/2020

La Diputació de València subvencionarà amb 150.000 euros a Unió Gremial i altres 150.000 a Confecomerç per a ajudar al sector del xicotet comerç dels municipis de la província a superar la crisi causada per la pandèmia. Així ho ha acordat el president, Toni Gaspar, amb els màxims responsables d’estes federacions, Juan Motilla i Rafael Torres.

 

La destinació concreta d'estos 300.000 euros quedarà definida en els pròxims dies després de les reunions entre els responsables de la corporació provincial i els representants del sector, si bé s'ha fixat com a punt de partida que les ajudes aniran dirigides a accions de promoció i sensibilització, campanyes de publicitat, així com a la contractació de tècnics que donen suport i assessorament als associats d'estes federacions.

 

En paraules del president Gaspar, “hem fet un primer pas per a contribuir a la reactivació i dinamització del comerç local als pobles, part fonamental de l'economia dels nostres municipis, i la millor manera de començar és secundant econòmicament a les dos principals associacions que integren al comerç de la nostra província”.

 

Per part seua, els responsables de Unió Gremial i Confecomerç agraïxen a la Diputació la ràpida resposta a una petició d'ajuda que han fet extensible a la resta d'administracions. Totes dos institucions coincidixen que les necessitats del sector en esta crisi no sols passen per les ajudes directes al comerç de proximitat per a ajudar-lo a superar esta situació extrema, sinó també per l'assessorament de tècnics qualificats que puguen tindre un diàleg permanent amb els ajuntaments i l'Administració pública en general perquè qualsevol pime o autònom tinga opció d'accedir a les ajudes que van sorgint.

 

Milers de llocs de treball

 

Unió Gremial és la Federació de Gremis i Associacions del Comerç Valencià. La patronal destaca a nivell provincial referent a autònoms i xicotetes i mitjanes empreses amb més de 7.000 punts de venda que sustenten 20.000 llocs de treball.
 
 
Quant a Confecomerç, la Confederació d'Empresaris, Serveis i Autònoms de la Comunitat Valenciana, és la major patronal d'àmbit autonòmic amb 177 associacions locals de comerç, gremis sectorials i mercats municipals, i a la província de València agrupa més de 8.100 punts de venda. A més, representa al comerç valencià davant les Administracions autonòmica i estatal, amb la vicepresidència de la Confederació Espanyola de Comerç.
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet