Versió per a imprimir

La Diputació intercanvia iniciatives en matèria d'Igualtat amb la corporació foral de Biscaia

  • La diputada Isabel García s'ha reunit amb la diputada foral d'Ocupació, Inclusió Social i Igualtat, Teresa Laespada, i la directora general basca d'Igualtat, Cooperació i Diversitat, María Guijarro
Imagen
12/06/2018

La titular d'Igualtat de la Diputació de València, Isabel García, ha intercanviat polítiques d'èxit en matèria de gènere en la seua visita a Biscaia, on s'ha reunit amb les seues homologues en les institucions basques, la diputada d'Ocupació, Inclusió Social i Igualtat, Teresa Laespada, i la directora general basca d'Igualtat, Cooperació i Diversitat, María Guijarro.

 

Durant la trobada, s'ha anunciat que Bilbao acollirà el pròxim Congrés Dona i Esport, que va celebrar la seua primera edició a València, ciutat referent en matèria d'Igualtat. Aquest congrés es va crear amb l'objectiu de visibilitzar a les dones en el món de l'esport professional i de base i posar sobre la taula els problemes als quals s'enfronten i les possibles solucions.

 

Isabel García ha afirmat, després de la trobada, que és un orgull “compartir els nostres èxits i intercanviar experiències i iniciatives amb les responsables d'un territori que aposta fermament, igual que nosaltres, per una igualtat de gènere efectiva”.

 

Des de la corporació provincial valenciana s'ha fet una aposta clara per les polítiques d'igualtat transversals. La primera acció va ser la creació d'un àrea d'Igualtat que ha permès posar en marxa el primer pla d'Igualtat d'una corporació amb més de 200 anys d'història. Este primer pas ha permès assignar fons econòmics per a ajudar als municipis valencians a engegar i impulsar els seus propis plans d'Igualtat.

 

Altres polítiques destacades de la Diputació ha sigut la creació de la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere, pionera a Espanya, així com les tres edicions del Feminari, el congrés nacional que debat sobre els reptes actuals de les dones, o els premis Celia Amorós, que reconeixen el treball de persones i col·lectius que lluiten contra la violència de gènere.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet