Versió per a imprimir

La Diputació invertirà 2 milions d’euros per a recuperar trinquets i espais vinculats a la pilota

  • El president, Jorge Rodríguez, ha avançat aquesta partida, procedent del superàvit, en la presentació de les copes de Raspall i Escala i Corda que porten el nom de la corporació provincial
  • Aquestes ajudes per a renovar i millorar instal·lacions vinculades a l'esport autòcton complementen la línia d'inversió del Consell en trinquets, dins de la col·laboració entre ambdues institucions
Imagen
04/06/2018

La Diputació de València invertirà 2 milions d'euros en la recuperació de trinquets i espais vinculats al món de la pilota en els municipis valencians entre enguany i el pròxim. Aquesta partida, avançada aquest dilluns pel president, Jorge Rodríguez, durant la presentació de les copes de Raspall i Escala i Corda que porten el nom de la corporació, serà gestionada per l'àrea d'Esports que dirigeix Isabel García i “complementarà la línia d'inversió del Consell en trinquets, dins de la col·laboració entre ambdues institucions”.

 

Aquests 2 milions d'euros són part del superàvit del passat exercici i, en opinió de Rodríguez, “responen a un criteri d'excepcionalitat, ja que aquestes inversions tenen per objecte ajudar als municipis a recuperar trinquets oblidats durant anys, amb l'impuls que açò pot suposar per a l'esport base i la pedrera de l'esport autòcton”.

 

En la mateixa línia s'ha expressat la titular d'Esports, Isabel García, que ha assenyalat que “els professionals tenen instal·lacions més o menys dignes per a jugar a pilota, però les xiquetes i xiquets que volen fer-ho des de la base es troben en molts casos amb la falta d'instal·lacions en els seus municipis o amb trinquets molt deteriorats, que és el que es pretén solucionar amb aquesta renovació d'espais per a jugar a pilota”.

 

Les actuacions per a la millora i dignificació de trinquets i instal·lacions vinculades a la pilota s'executaran durant enguany i el pròxim, i suposaran un reforç important a les obres que alguns municipis han decidit escometre, amb fons provincials, per a recuperar els seus vells trinquets. És el cas de Carlet, on l'ajuntament es va quedar en propietat l'antic recinte esportiu amb la intenció de rehabilitar-ho, destinant per a tots dos finalitats prop de 300.000 euros de la Diputació.

 

Trofeus Diputació

 

La vinculació de la corporació provincial amb el món de la pilota s'estén als campionats que, en opinió del president i la diputada, “vertebren el territori i promocionen el nostre esport”. En aquest context s'han presentat els trofeus Diputació de Raspall i Escala i Corda, que es disputaran al llarg de juny en diferents municipis valencians i, com a principal novetat, també en localitats d'Alacant i Castelló.

 

En aquestes copes es manté la configuració dels equips en parelles, principal senyal d'identitat de tots dos trofeus. En aquestes edicions, onzena d'escala i corda i quarta de raspall, els equips comptaran amb les figures més rellevants de cada modalitat, però també amb joves promeses del món de la pilota.

 

Les dues competicions transcorreran pràcticament en paral·lel, a diferència que la copa de raspall comença i acaba una setmana abans que la d'escala i corda. Ambdues competicions arrancaran entre aquesta setmana i la que ve i acabaran el 7 i 15 de juliol respectivament.

 

En la presentació dels trofeus han estat presentes integrants dels equips participants, entre els quals no han faltat els jugadors més destacats del moment, com Puchol II, Moltó, Marc o Ian, el gran protagonista de l'última Lliga de Raspall que també compta amb el suport de la Diputació, en la qual l'equip de Senyera es va imposar en la final al trio de Barxeta.

 

Hi ha imatges disponibles en el FTP de Dival.

La Diputació invertirá 2 millones de euros para recuperar trinquets y espacios vinculados a la pilota
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet