Versió per a imprimir

La Diputació invertirà a Castielfabib per a evitar riscos geològics

  • El diputat de Medi Ambient, Salvador Enguix, ha mantingut una trobada amb l'alcalde de la localitat del Racó d'Ademús
  • L'ajuntament rebrà ajuda tècnica de la corporació provincial per a impulsar els paratges naturals municipals
  • La institució provincial redacta el projecte de captació d'aigua d'un brollador que permetrà estalviar 900 euros al mes
Enguix reunit amb l'alcalde de Castielfabib
28/11/2012

 

La Diputació de València eliminarà riscos geològics a Castielfabib i recuperarà zones deteriorades amb ampli potencial paisatgístic, segons s'ha establit en la trobada que ha mantingut el diputat responsable de l'àrea de Medi Ambient, Salvador Enguix, amb l'alcalde de la localitat, Eduardo Aguilar.

 

Durant la trobada, que ha tingut lloc en el Servici de Medi Ambient de la institució provincial, s'ha acordat que el responsable municipal, acompanyat per diversos tècnics de la corporació provincial, visitaran la zona que es troba davall dos roques que corren risc d'afonament, així com l'entrada de la localitat, «que patix despreniments de pedres», ha informat l'alcalde.

 

Així mateix, la Diputació de València posarà a disposició de l'Ajuntament de Castielfabib mitjans tècnics per a impulsar la conservació i protecció dels paratges naturals de la Creu dels Tres Regnes i del riu Ebrón.

 

«Amb un esforç comú aconseguirem impulsar la localitat i diferenciar el territori, així com millorar la seua economia local», ha explicat el màxim responsable de la mancomunitat.

 

Un estalvi de 900 euros al mes

 

En la reunió, el diputat ha informat el primer edil que la Diputació ha redactat el projecte de captació d'aigua d'un brollador «amb el qual el consistori obtindrà un estalvi d'uns 900 euros al mes», ha explicat Aguilar. «Ara mateix l'aigua s'està elevant des d'un pou, estem consumint molta llum i la factura és molt elevada», ha afegit.

 

Aljub d'aigua potable

 

Finalment, Enguix ha explicat en la reunió que la corporació provincial està duent a terme el procés de legalització d'un aljub d'aigua potable en l'aldea Mas de Jacinto, a fi d'establir un quadro elèctric que permeta desconnectar-lo en els mesos d'hivern. «El sistema de canalització d'aigua que abastix Castielfabib també subministra aigua a altres municipis com Torre Baixa, i moltes vegades ens quedem sense servici i hem d'utilitzar els depòsits», ha informat l'acalde.

 

Finalment, Eduardo Aguilar ha agraït a la Diputació de València el gran suport que oferix als municipis més xicotets com Castielfabib, que amb prop de 350 habitants necessita un ajuntament d'ajuntaments per a oferir els millors servicis als seus ciutadans».

Declaracions de l'alcalde
Declaracions de l'alcalde
Imatges de la reunió i totals
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet