Versió per a imprimir

La Diputació patrocinarà l'escola itinerant d'escacs

  • El diputat Bailach avala el projecte de la Federació d'Escacs d'ensenyar a jugar als xiquets en vora vint pobles a partir del curs que ve
23/05/2013

 

El president de la Federació d'Escacs de la Comunitat Valenciana, Francisco Cuevas, ha presentat a Bailach el projecte d'una escola itinerant d'escacs, que subvencionarà la Diputació de València.

 

«El projecte ja es va dur a terme fa deu anys amb l'objectiu de promocionar els escacs a nivell dels pobles més xicotets de la província de València que encara no tenen club i així poder reconduir tots els xavals que s'estan iniciant en els escacs» —ha manifestat Cuevas.

 

«És una cosa que volem donar a conéixer abans de l'estiu i començaria a partir del curs que ve per a vora vint poblacions de la província de València» —ha declarat Bailach.

 

El president de la Federació d'Escacs ha explicat que el que volen fer és «portar un monitor als ajuntaments, on s'impartiran classes a grups de dotze a quinze xiquets amb l'objectiu que es coneguen i vegen que s'ha desenvolupat l'escola en diferents municipis».

 

El diputat ha assenyalat, per la seua banda, que, al final, entre els millors participants de l'escola es farà una partida simultània en la plaça de Manises de la Diputació de València, perquè els xiquets vegen el que han avançat i aprés en el joc dels escacs.

 

«És un projecte que als ajuntaments no els costa diners, ja que ho patrocina tot la Diputació de València. Està clar que  L'esport físic és fonamental, però la ment també cal exercitar-la des de xicotet» —ha declarat Bailach.

Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet