Versió per a imprimir

La Diputació se suma a la primera parada mundial de dones amb motiu de la celebració del 8 de març

  • L'objectiu és reivindicar la Igualtat de gènere i visibilitzar el treball aportat per les dones per al seu reconeixement
  • Isabel García: “Existeixen encara tants drets per aconseguir que seguirem reivindicant-los cada 8 de març fins que siguen efectius”
  • Maria Josep Amigó: “Dones i homes hem de treballar colze a colze cada dia perquè la Igualtat legal es convertisca en Igualtat real”
Imagen
08/03/2017

La Diputació de València s'ha sumat a la primera parada mundial de dones amb motiu de la celebració del 8 de març. L'objectiu, reivindicar la Igualtat de gènere i visibilitzar el treball aportat per les dones en un dia normal per al seu reconeixement. A més, una altra de les metes és mostrar el rebuig a tot tipus d'acció violenta i masclista, sobretot en un començament d'any especialment dur per a les dones a Espanya, amb 17 víctimes mortals.

 

“El que pretenem significar és que quan les dones paren, el món para, eixe és potser el significat simbòlic d'aquest atur de 30 minuts”, ha assenyalat la diputada d'Igualtat, Joventut i Esports, Isabel García. A la concentració s'ha unit també la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó, qui ha apostat “pel treball colze a colze de dones i homes cada dia, i no solament el 8 de març, perquè la Igualtat legal es convertisca en Igualtat real”.

 

Les organitzacions que secunden l'atur de dones exigeixen mesures urgents per eradicar la xacra de masclisme i totes les seues violències en la societat, també la reducció de la bretxa salarial. “Som el 52% de la població i no obstant açò existeixen encara tants drets per aconseguir que seguirem reivindicant-los cada 8 de març fins que siguen efectius i puguem celebrar realment aquest dia”, ha reconegut Isabel García.

 

Durant l'acte, que ha tingut lloc en la porta de la Corporació provincial i al que s'han unit diputats i treballadors de la Diputació, membres sindicals han llegit el manifest de la institució amb motiu del 8 de març i posteriorment s'ha visitat l'exposició ‘Nosaltres, les escriptores valencianes en el temps’.

 

D'aquesta manera Diputació de València mostra el seu compromís amb la Igualtat de gènere entre dones i homes, una de les línies estratègiques del nou equip de Govern de la institució provincial, que porta treballant des de l'inici de la legislatura en la promoció d'accions que afavorisquen l'equitat.

 

Entre les seues pròximes accions, destaquen l'aprovació aquest mes de març del Pla d'Igualtat, així com la realització de cursos dirigits a personal tècnic i polític en aquesta matèria.

 

La diputada d'Igualtat, Isabel García
La diputada d'Igualtat, Isabel García
La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó
La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó
Parada amb motiu del 8 de març, Dia Internacional de la Dona
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet