Versió per a imprimir

La Diputació seguirà apostant per les emissores locals que donen veu als municipis valencians

  • El president, Toni Gaspar, celebra el Dia Mundial de la Ràdio al costat del president de la Generalitat, Ximo Puig, i la vintena de plataformes que s'han sumat a la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes
Imagen
13/02/2019

“S'equivocaven els qui pensaven que la ràdio es quedaria enrere”, ha assegurat aquest dimecres el president de la Diputació, Toni Gaspar, en l'acte organitzat per la Generalitat i la Xarxa d'Emissores Municipals Valencianes per a celebrar el Dia Mundial de la Ràdio. Per a Gaspar, aquestes emissores locals són “el cor de la ràdio” i “donen veu als nostres municipis”.

 

La gestió de la corporació provincial en la present legislatura s'ha cimentat sobre la base de “la majoria d'edat dels ajuntaments”, i aquesta aposta per l'autonomia d'alcaldes i alcaldesses a l'hora de decidir la destinació de les ajudes provincials es fa extensible a l'impuls i manteniment d'aquestes emissores municipals. La Diputació contribueix amb les beques de formació de les i els periodistes que porten avant aquests projectes, que necessiten la implicació dels consistoris per a continuar donant veu a les veïnes i veïns d'aquests municipis.

 

Gaspar ha defensat que “els diners que gestionen les institucions no tenen color polític” i que aquestes estan “obligades a col·laborar per a servir millor a les persones, com succeeix amb aquestes ràdios municipals tan pròximes a la gent dels nostres pobles”. El president de la Diputació ha aplaudit la normalització que el Consell ha dut a terme d'aquestes llicències radiofòniques, la qual cosa “beneficia la convivència i permet tindre una societat més avançada que té en compte a tots els ciutadans”.

 

Precisament el president de la Generalitat, Ximo Puig, que igual que Gaspar ha sigut entrevistat de forma col·lectiva per aquesta Xarxa d'Emissores Municipals, ha agraït l'esforç i la convicció democràtica que “els ajuntaments que impulsen aquestes emissores des de la independència i la pluralitat”. Per a Puig, que coneix bé el mitjà després del seu pas per Radio Popular i Antena 3 Radio, “una societat és més avançada com més mitjans de comunicació té, tant públics com privats”.

 

El president del Consell considera que “la ràdio és un mitjà insubstituïble; el més pròxim, el que genera més emocions i el que ha demostrat tindre potencial i capacitat per a connectar amb les noves tecnologies”. En aquest context, Puig ha explicat la determinació del seu govern per a regularitzar les llicències i posar ordre en un sector que “necessitava seguretat i estabilitat”.

 

Per la seua part, els alcaldes i alcaldesses dels més de 20 municipis que formen part de la Xarxa d'Emissores Municipals han coincidit en la importància que les institucions òbriguen les seues portes a les ràdios locals en un dia tan assenyalat. Els alcaldes d'Albal, Ramón Marí, Canals, Ricardo Requena, Marines, Mª Dolores Celda, i l'Eliana, Salvador Torrent, defensen el paper dels ajuntaments com a promotors d'aquests projectes radiofònics que “recullen el dia a dia i les inquietuds de les persones que habiten els nostres municipis”.

 

Albal, Canals, Marines i l'Eliana, amb Turia Radio, són exemples d'una xarxa radiofònica en què també trobem a Ràdio l’Om Picassent, Alzira Ràdio, Radio Manises, Aldaia Radio, Llosa FM, Radio Godella, Valldigna Radio, Radio Bétera i Radio Riba-roja, totes elles a la província de València. Una Xarxa que suma més de 20 plataformes amb les emissores de municipis d'Alacant i Castelló, totes aquestes presents en la gran festa de la ràdio organitzada per la Generalitat.

Toni Gaspar, president de la Diputació
Toni Gaspar, president de la Diputació
M.ª Dolores Celda, alcaldessa de Marines
M.ª Dolores Celda, alcaldessa de Marines
Ramón Marí, alcalde d'Albal
Ramón Marí, alcalde d'Albal
Salvador Torrent, alcalde de l'Eliana
Salvador Torrent, alcalde de l'Eliana
Ricardo Requena, alcalde de Canals
Ricardo Requena, alcalde de Canals
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet