Versió per a imprimir

La Generalitat i la Diputació de València s'alien per a fomentar la transparència entre els ajuntaments

  • El conseller de Transparència, Manuel Alcaraz, i el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, han firmat hui el conveni que promociona els valors associats al govern obert
  • Alcaraz: «L'objectiu és establir un marc de referència comuna per a desenvolupar polítiques, cosa que significa un suport recíproc en matèria de tecnologia, formació i intercanvi d'experiències»
  • Rodríguez: «El normal és que les administracions coŀlaboren i treballen conjuntament; és el que ens han demanat els ciutadans, i, si no som capaços de fer-ho, anem per mal camí»
APERTURA FIRMA.jpg
30/06/2016

El conseller de Transparència, Responsabilitat Social, Participació i Cooperació, Manuel Alcaraz, ha explicat hui que «és necessari convindre una sèrie d'actuacions en polítiques públiques de transparència, bon govern i participació, ja que sol parlar-se sobre aquestes matèries més del que es fa i són prioritàries per als governs del canvi». Alcaraz ha fet aquestes declaracions després de firmar amb el president de la Diputació de València, Jorge Rodríguez, un conveni de coŀlaboració en matèria de transparència. Es tracta del segon acord d'aquesta índole a què ha arribat la Generalitat després del firmat amb la Diputació de Castelló en febrer d'enguany.


Jorge Rodríguez ha manifestat que «el normal és la coŀlaboració entre els distints ajuntaments, entre ajuntaments i diputacions, entre diputacions i la Generalitat, i que aquesta es coordine amb l'Estat. És el que ens han demanat els ciutadans, i si no sabem llegir aquesta petició, anem per mal camí» —ha dit el president de la Diputació, que ha qualificat de «privilegi» el fet de tenir «un company de viatge com la Conselleria en aquest gran repte de la transparència en l'àmbit municipal».

 

Aquestos convenis tenen el fi de regular la cooperació entre la Generalitat i les diputacions i fomentar els valors associats al govern obert en les seues dimensions de transparència, participació i rendició de comptes en les administracions locals.

 

El conseller ha explicat que «l'objectiu és establir un marc de referència comuna per a desenvolupar polítiques, cosa que significa un suport recíproc en tecnologia, formació i intercanvi d'experiències». La Conselleria de Transparència s'encarregarà de supervisar, coordinar i promoure la formació i l’avaluació dels mecanismes de participació i transparència. Amb aquest fi, desenvoluparà accions formatives i de sensibilització, i d'assistència tècnica i jurídica, i elaborarà materials divulgatius per a aconseguir una millor difusió i arrelar la cultura de la transparència i el bon govern entre els empleats públics de les institucions valencianes.

 

La Diputacióde València s'ha compromés a assegurar la prestació integral i adequada dels serveis de competència municipal i l'assistència i cooperació jurídica en tots els municipis de la província. A aquest efecte, farà publicitat activa i pública de la informació de major rellevància, facilitarà l'accés a la informació als ciutadans i implementarà el govern obert estudiant, proposant i promovent mecanismes en els municipis de la província de València.

 

Alcaraz ha incidit en el fet que «no es tracta d'un acte purament protocoŀlari, sinó que és un moment de treball molt important», i ha anunciat que es crearà una comissió mixta formada per dos membres de cadascuna de les parts, que tindrà com a prioritat el seguiment i el control del projecte i la bona marxa de les activitats formatives que es facen.

 

Jorge Rodríguez ha coincidit amb el conseller a l'hora de destacar el gran repte de la transparència en l'àmbit municipal i «la capacitat de rendir comptes sobre les inversions que fem els alcaldes amb diners públics». En aquest sentit, el president de la Diputació ha posat en valor el treball del diputat Roberto Jaramillo en l'elaboració del Pla Estratègic de Transparència de la Corporació provincial.

La Generalitat i la Diputació de València s'alien per a fomentar la transparència entre els ajuntaments
La Generalitat i la Diputació de València s'alien per a fomentar la transparència entre els ajuntaments
La Generalitat i la Diputació de València s'alien per a fomentar la transparència entre els ajuntaments
Imatge tornar enrere

Subscipción al boletín de Noticias

Para darse de alta en el boletín de Noticias de la Diputación de Valencia introduzca aqui su correo electrónico:

Intranet